Consiliul Judeţean Galaţi lansează proiectul Proiectare pentru consolidarea, restaurarea, reabilitarea și punerea în valoare a Casei Memoriale „Costache Negri”

Consiliul Judeţean Galaţi lansează proiectul Proiectare pentru consolidarea, restaurarea, reabilitarea și punerea în valoare a Casei Memoriale „Costache Negri”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Galaţi, în calitate de beneficiar, anunță lansarea proiectului Proiectare pentru consolidarea, restaurarea, reabilitarea și punerea în valoare a Casei Memoriale ”Costache Negri, contractul de finanțare fiind semnat cu Institutul Național al Patrimoniului, în cadrul sesiunii de finanțare Timbrul Monumentelor Istorice (TMI), subprogramul Proiectare (elaborarea documentațiilor tehnice pentru intervenții asupra monumentelor istorice).

Contractul s-a semnat în data de 10.05.2021 și este implementat de UAT Judeţul Galaţi prin Consiliul Judeţean Galaţi în parteneriat cu UAT Comuna Costache Negri prin Consiliul Local al Comunei Costache Negri și Muzeul de Istorie ”Paul Păltănea” Galați.

Proiectul are drept scop elaborarea atât a documentațiilor tehnico-economice pentru toate fazele de proiectare ca primă etapă a investiției de consolidare, restaurare, reabilitare și punere în valoare a monumentului istoric Casa Memorială ”Costache Negri”, cât și a unui plan de revitalizare și promovare a obiectivului istoric.

Durata de implementare a proiectului este de 6 luni, în perioada mai – octombrie 2021.

Bugetul total al proiectului este de 152.900 lei din care 137.300 lei finanţare nerambursabilă și 15.600 lei contribuția proprie a UAT Județul Galați.

La evenimentul de lansare a proiectului vor participa reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Galaţi, ai partenerilor – UAT Comuna Costache Negri, Muzeul de Istorie ”Paul Păltănea” din Galați, ai finanțatorului, precum și mass-media locală şi regională.

Evenimentul va avea loc în data de 25 iunie 2021, ora 11:00, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Galaţi din strada Eroilor, nr. 7bis. şi are drept obiectiv informarea corespunzătoare a participanţilor cu privire la activităţile şi rezultatele preconizate ale proiectului.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este doamna Laura – Delia Angheluță, manager de proiect, director executiv în cadrul Direcției de Dezvoltare Regională, Consiliul Județean Galați, telefon: 0236-302536, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

(P)

Citit 1788 ori Ultima modificare Joi, 24 Iunie 2021 16:26