Forțele Navale anunță ample exerciții militare pe Dunăre

Forțele Navale anunță ample exerciții militare pe Dunăre
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” desfășoară, în această săptămână, Exercițiul „Danube Protector 22”, la care participă capabilități de luptă navale fluviale, structuri de infanterie ale Forțelor Terestre, structuri de infanterie marină și structuri de suport de luptă ale Bazei Logistice Navale „Pontica”.
”Scenariul exercițiului cuprinde secvențe de respingere și de neutralizare a unor elemente de cercetare-diversiune inamice, secvențe de respingere a unui desant fluvial și aerian la gurile Dunării, în Deltă și în zona de litoral din nordul Dobrogei. Șapte nave militare fluviale, zece ambarcațiuni rapide de asalt, o companie de infanterie marină și un pluton de infanterie de la Brigada 9 Mecanizată desfășoară, pe Dunăre și pe Brațul Sfântu Gheorghe, acțiuni de instruire pentru apărarea căilor de comunicații fluviale și a infrastructurii din zona gurilor de vărsare a Dunării în Marea Neagră”, se arată într-un comunicat de presă al Forțelor Navale.
Obiectivul principal al exercițiului îl reprezintă consolidarea deprinderilor militarilor pentru executarea acțiunilor tactice de contracarare a unui desant aero-mobil, în condițiile amenințărilor de tip hibrid și cu riscuri de atacuri C.B.R.N. (chimic-bacteriologic-radionuclear).

Citit 1946 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Aprilie 2022 17:20

2 comentarii

 • postat de Nicu
  Miercuri, 06 Aprilie 2022 15:52
  5.13.167.***
  Au munitie, chiar si oarba ? Militarii sa fie dotati cu veste de salvare, nu ca militarii de pe Mig-uri si elicopterele de asa zisa salvare. Poate ar bine sa aiba si fluiere de semnalizare acustica.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Noi si armata
  Miercuri, 06 Aprilie 2022 09:42
  108.245.201.***
  Amuzant articol ...
  Bine ca nu se fac manevre aeriene ...
  2
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.