Închiderea oficială a proiectului „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Iveşti - Griviţa (DJ 254)”

Închiderea oficială a proiectului „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Iveşti - Griviţa (DJ 254)”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UAT Judeţul Galaţi, în calitate de lider al parteneriatului încheiat cu UAT Comuna Ivești, UAT Comuna Grivița și UAT Comuna Costache Negri, anunță închiderea oficială a proiectului „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Iveşti-Griviţa (DJ 254)” – cod SMIS 119447, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 - Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1 - Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, Apel dedicat sprijinirii obiectivelor prevăzute de Aria prioritară 1 - Interconectarea regiunii Dunării a Strategiei Uniunii Europene privind regiunea Dunării AP 1b - Legături rutiere, feroviare şi aeriene.

Valoarea totală a proiectului a fost de 43.306.218,12 lei, din care asistența financiară nerambursabilă asigurată de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională a fost de 28.726.646,77 lei.

Obiectivul general al proiectului a vizat creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T prin modernizarea drumului județean DJ 254, iar perioada de implementare a proiectului fiind de 97 de luni, respectiv de la data de 01.05.2014 până la data de 31.05.2022.

În cadrul proiectului au fost reabilitați și modernizați 15,4 km de drum judeţean ce cuprind lucrări pentru refacerea podeţelor, construirea unor stații de transport public, realizarea siguranței rutiere (indicatoare și marcaje rutiere, treceri de pietoni dotate stâlpi de iluminat alimentați de panouri fotovoltaice), precum şi lucrări suplimentare pentru protecţia mediului (reabilitarea podului peste pârâul Geru situat în comuna Costache Negri, la poziția Km 17+355).

Reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 254 vine în întâmpinarea necesităţilor existente în cadrul comunităţii locale şi pe termen lung, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud - Est, în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport. Prin implementarea acestui proiect, drumul județean DJ 254 a căpătat integral un profil modernizat, fapt ce oferă un coeficient de confort sporit pentru tot traficul din zonă şi conduce la un consum redus de combustibil şi la o uzură mai mică a autovehiculelor.

Evenimentul pentru închiderea oficială a proiectului va avea loc în data de 23 mai 2022, ora 10:30, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Galaţi din strada Eroilor, nr. 7 şi are drept obiectiv informarea participanților cu privire la rezultatele proiectului. La eveniment vor participa reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Galaţi, ai partenerilor – UAT Comuna Ivești, UAT Comuna Grivița și UAT Comuna Costache Negri, ai finanțatorului, precum și ai instituțiilor mass-media locală şi regională.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este doamna Elisei Simona, manager proiect, consilier laDirecția Programe din cadrul Consiliului Județean Galați, telefon: 0236/302 558, fax: 0236/413 031, e-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020

www.inforegio.ro | facebook.com/inforegio.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

(P)

Citit 649 ori Ultima modificare Duminică, 22 Mai 2022 02:30