Un ucigaș, traficant de droguri, nu este pericol social. Control judiciar pentru un recidivist

Un ucigaș, traficant de droguri, nu este pericol social. Control judiciar pentru un recidivist
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Este opinia procurorilor gălățeni, care zilele trecute l-au plasat sub control judiciar pentru 60 de zile pe șoferul urmărit de poliție prin Micro 16. Individul, drogat și fără permis, fusese recent condamnat cu suspendare pentru ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului și mai are pe rol un dosar de crimă organizată, Tribunalul Galați judecându-l, alături de alte opt persoane, într-un dosar de constituire a unui grup infracțional organizat.

Neștiute și nebănuite sunt meandrele justiției, mai ales când vine vorba de indivizi din pătura gri a societății! Cu atât mai mult cu cât astfel de indivizi, ale căror abateri le conferă statut oficial de "pericol" social consemnat tot prin sentințe judecătorești, se bucură exagerat de prezumția de "inofensivi".

Tânărul de 26 de ani, pe care poliția l-a reținut pe 1 iunie, după ce l-a depistat în trafic conducând o mașină deși avea permisul anulat ca urmare a unei condamnări penale și consumase și droguri, după cum a reieșit din testarea cu Drugtestul, este liber ca pasărea cerului, prin decizia procurorilor care au decis că nu prezintă pericol social.

Asta în contextul în care individul, în urmă cu aproape trei ani, a comis un accident mortal și a fugit, fiind trimis în judecată pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului. Acuzațiile formulate atunci, ca urmare a incidentului, i-au adus din partea instanței de la Judecătoria Galați o condamnare cu executare de 4 ani de închisoare cu executare. Un an mai târziu, în martie 2021, Curtea de Apel avea să îl scutească de la a sta după gratii, desființând sentința Judecătoriei și reducându-i pedeapsa la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 3 ani. Conform hotărârii date de Curte, individului i s-a pus în vedere că, "în cazul nerespectării măsurilor de supraveghere precum şi în cazul comiterii de noi infracţiuni, se va revoca suspendarea şi se va dispune executarea pedepsei".

Asta pare să nu-l fi potolit pe proaspătul condamnat, care, oricum, în 2020 fusese deja trimis în judecată de DIICOT Brăila într-un dosar de constituire de grup infracțional organizat specializat în traficul de droguri, alături de alți opt inculpați. Dosarul nu a fost nici acum finalizat în primă instanță, următorul termen de judecată fiind stabilit la Tribunalul Galați pe 29 iunie.

În așteptarea judecății, gălățeanul și-a oferit, de 1 iunie, o mică distracție: drogat, posibil cu cocaină, s-a urcat la volan, deși avea permisul anulat ca efect al condamnării pentru ucidere din culpă, și a plecat prin oraș. În momentul în care a întâlnit echipajul de poliție, în loc să oprească la semnale, a sărit din mașină și a fugit, dar a fost prins, pe o stradă din Micro 16. Reținut pentru 24 de ore pentru conducere fără permis și conducere sub influența substanțelor stupefiante, a fost pus rapid în libertate, sub un nou control judiciar, în cursul căruia nu se știe, deocamdată, de ce va fi în stare, cum și când să comită.

Citit 2950 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Iunie 2022 21:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.