Toate proiectele tinerilor, de Premiul I, precum concertele!

Toate proiectele tinerilor, de Premiul I, precum concertele!
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Juriul „EcoFest”, la secțiunea „Zona liberă de indiferență!”


A XII-a ediție a Festivalului Internațional de Film Ecologist „EcoFest” – Galați, iunie 2022, a tras cortina.

Sâmbătă seară, în zona „Spicu”, a fost festivitatea de premiere a copiilor gălățeni, participanți la secțiunea de concurs „Zona liberă de indiferență!”, prilej cu care Lavinia Șandru, președintele EcoFest-2022, și ziaristul Sorin Stanciu au apreciat că toate proiectele prezentate de tinerii din Galați au un mesaj adecvat scopului „EcoFest” - 2022. Ca atare, toți sunt câștigători și au primit cărți care au drept scop educația pentru un mediu curat și o viață sănătoasă. Toți participanții sunt câștigători, în sensul că am câștigat câteva sute de copii care nu sunt și nu vor rămâne indiferenți, când se pune problema de păstrarea sănătății Pământului.

Prin proiectele lor, tinerii au arătat fața frumoasă a Galațiului și a României și au dat speranța că prin implicare - mâine, în viitor - vor răspândi dorința de a ne respecta statutul de persoane cu cei șapte ani de acasă, educate, civilizate și că vom manifesta respect și responsabilitate față de mediul înconjurător.

Vineri seară, ne-am bucurat de atmosfera adusă de formația folk „Cenaclul Flacăra”, alcătuită din trei artiști (în foto), unul mai talentat decât celălalt: Andrei Păunescu, fiul poetului și marelui român Adrian Păunescu, Mihai Napu și brăileanul Vanghele Gogu.

Versul consistent, cântecul-manifest și acordurile care nu au „zgâriat” urechile iubitorilor acestui gen muzical au animat Grădina Publică și, parcă, au răspândit parfumul teilor istorici.  

Adăugăm că Marele premiu al „EcoFest”-2022, acordat de juriul de specialitate, dar și de juriul elevilor gălățeni, a desemnat câștigătoare producția „Cafea fierbinte” (Its Bean Too Hot,  Marea Britanie/Cehia - 2021).

Festivalul s-a încheiat cu un concert susținut de formaţia Proconsul.

Mulțumiri celor doi parteneri: UZPR și Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană, precum și Primăriei, Consiliului Local și Consiliului Județean Galați, care au susținut financiar și logistic manifestarea.

Mai multe informații despre premiile pentru secțiunea filmelor de educație ecologică, prezentate de profesioniști ai filmului documentar, găsiți pe site-ul: https://uzp.org.ro.

Citit 870 ori Ultima modificare Luni, 13 Iunie 2022 01:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.