Expoziţie de artă decorativă

Expoziţie de artă decorativă
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Carmen Cristina Neacșu, Daniela Lăcrămioara Capotă și Lucia Dan sunt protagonistele unei expoziții de pictură care a fost vernisată vineri, 24 iunie, la Paris Café (strada Democrației nr. 1 bis). Evenimentul este intitulat "Povestive" și prezintă în culori perspectiva și povestea fiecăreia legată de arta decorativă. Chiar dacă abordările sunt diferite, "inventate", evenimentul își propune să aducă în prim-plan sensibilitatea, culoarea și iubirea pentru frumos.

Carmen Cristina Neacșu a început să picteze la 30 ani şi lucrează cu precădere pe piele și pe bucăți de lemn mai puțin prelucrate. Lucrările sale au un spirit mai puțin convențional, date fiind ramele făcute din scoarțe sau crengi de copac uscate. Temele abordate sunt în general naturi statice, icoane, mandale. A absolvit Școala Populară de Artă, secția Pictură, în 2007. De-a lungul timpului, a participat la târguri de meșteri populari organizate la Galați, Brăila, Tulcea și București.

Daniela Lăcrămioara Capotă pictează din anul 2000, un rol important în formarea sa inițială avându-l Eugen Holban. Este pasionată de haiku, poemele sale japoneze fiind premiate și publicate în Japonia, SUA, India, Polonia, Croația, Bulgaria, Franța, Italia, Canada, Austria, Australia, Marea Britanie. A avut trei expoziţii la Librăria "Humanitas" şi una la Biblioteca "V.A. Urechia".

Lucia Dan s-a decis să picteze după o vizită cu clasa la Muzeul de Artă Vizuală, când încă nu învățase să scrie și să citească. Pentru această expoziție a lucrat aproape un an.

Citit 1418 ori Ultima modificare Marți, 28 Iunie 2022 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.