Ce notă dau gălățenii transportului în comun din oraș
Foto: Anca Spânu

Ce notă dau gălățenii transportului în comun din oraș
Nici prea rău, nici prea bine
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

În Galați, transportul în comun este unul dintre cele mai discutate subiecte. Zi de zi auzim lumea cum se plânge în autobuze, deoarece sunt supraaglomerate chiar și în lunile în care elevii iau vacanță, unele trasee sunt deviate, autobuzele întârzie, unele dintre ele au un interval foarte mare de timp de așteptare în stație etc. În consecință, am decis să realizăm un sondaj referitor la nota pe care ar acorda-o gălățenii mijloacelor de transport în comun și serviciului aferent. 

Am întrebat 35 de persoane care circulă cu transportul în comun ce notă, de la 1 la 5, ar acorda mijloacelor de transport în comun din Galați. 

5 persoane au acordat nota 2, 17 dintre cei intervievați au acordat nota 3, 8 respondenți au acordat nota 4, iar numai 6 au dat maximul, nota 5. În plus, oamenii și-au spus și părerea referitoare la sistemul public de transport în comun, la ce le place şi ce ar mai trebui schimbat, inclusiv în atitudinea.

Anca, 39 de ani, salariată: ,,Nu pot spune că există o problemă majoră la autobuzele din orașul nostru, chiar de când au adus autobuzele noi e super ok pentru că au aer condiționat, sunt mai comode și mai moderne. Mai rău este când prinzi un autobuz mai vechi, care este și foarte plin, nu au aere condiționate și îți este scârbă să te așezi pe scaunele din ele.”

Raluca, 47 de ani, contabil: ,,De când au introdus noile autobuze e mult mai bine, totuși nu înțeleg de ce nu pot schimba și autobuzele acelea vechi, sunt unele care sunt un pericol, mă mir cum mai pot merge.”

Petronela, 72 de ani, pensionară: ,,Autobuzele din Galați sunt bune față de cele din alte orașe, nimic de spus, la orele de vârf sunt foarte pline și nu poți nici măcar să te apuci de o bară, plus că sunt unii șoferi care stau pe telefon, în loc să fie atenți la drum și uită că mai sunt și persoane în spate.”

Alex, 20 de ani, student: ,,Autobuzele sunt acceptabile, dacă și populația ar ști să le păstreze ar fi și mai bune, uneori găsești gumă lipită de scaun, oamenii când scapă o hârtie pe jos uită să o ridice, copiii se urcă cu picioarele pe scaun, iar când încerci să le spui ceva părinților, îți sar în cap. Aici totul ține de educație și de cei șapte ani de acasă, dacă vrem autobuze curate și moderne trebuie să fim civilizați."

Raul, 16 ani, elev: ,,Autobuzele sunt bune, ce mă deranjează este că unele trasee au fost scoase, iar unele persoane trebuie să schimbe mai multe, chiar și eu, trebuie să schimb 2,3 autobuze pentru a ajunge la liceu.’’

Simona, 18 ani, elevă: ,,Pot spune că de când unele autobuze au fost scoase de pe trasee eu personal am de pierdut, când fac naveta până la gară din micro 19 nu am un autobuz direct și trebuie să schimb 2, plus că autobuzul 29 mă lăsa fix în fața liceului.’’

Citit 2688 ori Ultima modificare Luni, 11 Iulie 2022 00:15

5 comentarii

 • postat de jumate
  Vineri, 08 Iulie 2022 11:47
  5.13.217.***
  @Geoarge: lumea a muncit pentru pensie nu pentru transport moaca la Transurb.Daca vor sa le dea ceva sa le dea reducere ca la elevi si studenti si atunci cine chiar are nevoie de abonament isi va lua abonament.Sau cartela reibcarcabila.Vor plimbare sa mearga pe jos dimineata pe racoare.
  2
  19
  Raportează
 • postat de Marian
  Vineri, 08 Iulie 2022 09:27
  85.186.244.***
  Mult mai ok decat transportul durbacian cu cashcarabete. Mai era putin si s-ar fi introdus ricsele indiene. Sistemul de ticketing e modern, destul de performant, chiar daca se mai defecteaza, autobuzele sunt curatele (nu toate), timpii de asteptare rezonabili.
  Problema e ca se bazeaza in foarte mica masura pe tramvaie si trolee, fiind destul de poluant. Totodata, nu e pusa la punct sincronizarea traseelor, astfel incat e destul de dificil sa te duci din M19 la Metro sau bariera Traian.
  Overall, e bine.
  8
  13
  Raportează
 • postat de Calator
  Vineri, 08 Iulie 2022 08:53
  91.216.52.***
  Din pacate prin randul soferilor de autobuze sunt si persoane recalcitrante care din pacate nu fac cinste Transurb.
  1
  19
  Raportează
 • postat de George
  Vineri, 08 Iulie 2022 05:50
  109.166.133.***
  Japonia ești prost bata. Daca ai chef de plimbat mars și ia-ți Logan
  21
  7
  Raportează
 • postat de Japonia
  Joi, 07 Iulie 2022 20:56
  86.124.201.***
  Cea mai mare problema e aceea ca pensionarii se plictisesc acasa si ca in proportie de 80% - 90% din calatori, sunt din aceasta categorie, iar mie nu-mi convine sa platesc abonament intreg si sa merg intr-un autobuz plin cu pensionari ptr ca automat, trebuie sa calatoresc in picioare, mai stati baaaaa pe acasa. Tata e pensionar dar nu si-a facut abonament moca si nici masina nu are, deci se poate, urmatii exemplul, si spalati-va mai des daca tot mergeti la un loc cu alti oameni!
  14
  49
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.