Bijuterii din aur în Galați: întrebări și răspunsuri care te ajută să alegi produse de calitate 

Bijuterii din aur în Galați: întrebări și răspunsuri care te ajută să alegi produse de calitate 
Sursa foto: unsplash.com
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Dacă ești în căutarea unor bijuterii din aur în Galați, ne poti vizita in magazinele fizice Maia Bijou de pe strada Brailei 165 a, Bl A3 sau de pe strada Brailei 185 , zona Parma sau daca esti din altă zonă a țării poti vizita site-ul nostru maiabijou.ro. Experiența noastra in acest domeniu este de peste 20 ani si putem impartasi cu dumneavoastra cum poti alege bijuterii din aur de calitate si la ce trebuie sa fii atent atunci cand le achiziționezi . Fie că ai o preferință către aurul galben, roz ori alb, atunci când cumperi un astfel de accesoriu te poți îndoi într-o oarecare măsură. De aceea este indicat să cunoști câteva informații care te vor ajuta mereu să te îndrepți spre produsele potrivite, care să nu îți înșele așteptările.

Citește în continuare câteva întrebări și răspunsuri care te vor ghida în alegerea unor bijuterii din aur de calitate.

Ce trebuie să știi dacă vrei să cumperi bijuterii din aur în Galați și nu numai 

Întrebare: Ce proprietăți au aurul alb, galben și roz?

Răspuns

Culoarea naturala a aurului în stare pură este galben-auriu. Pentru a i se oferi rezitență , fiind un metal relativ moale (doar știi testul cu dinții!), mai este combinat/aliat cu alte metale precum argint, paladiu, nichel ori cupru. Spre exemplu, un aliaj cu nichel poate determina crearea aurului alb, iar un aliaj cu cupru pe cea a aurului roz.

Aur galben – aliaje folosite: Au, Ag, Zn, Cu

Aur roz – aliaje folosite: Au, Cu

Aur alb – aliaje folosite: Au, Ag, Zn, Ni sau Au, Ag, Pd

Așadar, culoarea bijuteriilor este dată de metalele de aliere, nu de un tip diferit de aur, așa cum multe persoane își închipuie.

Întrebare: Ce reprezintă karatele bijuteriilor din aur? 

Răspuns

Unitatea de masura a aurului este karatul. Dacă o bijuterie din aur are un număr de karate mai mare, înseamnă că aurul are în compoziție cantități mai mici din alte metale . Multe persoane apreciază bijuteriile din aur după numărul mare de karate, însă este important de reținut că în acest caz metalul prețios poate fi și mai puțin rezistent, astfel că este indicat să ai mai multă grijă de piesele respective.

Puritatea aurului se determinată de karate, după cum urmează: 24 karate (99,9% pur), 22 Karate (91,7% pur), 18 Karate (75% pur) și 14 Karate (58,3% pur), 12 Karate (50% pur), 8 Karate (33.3% pur). Aceste cifre arata cât din compozitia metalului prețios este din aur si cât procentaj sunt celelalte metale folosite pentru aliere.

Reține aceste detalii fie că vrei să cumperi cercei, brățări, lanțuri, inel de logodnă ori verighete din aur în Galați. Un magazin de încredere oferă garanție pe viață pentru autenticitatea și caracteristicile metalului prețios aur.

Puritatea aurului este de obicei marcată pe obiect, așa ca la o primă examinare ar trebui să gășesti foarte usor marca de titlu, cea care indica karatajul obiectului ales. Cel mai adesea vei găsi 585 pentru 14 kt , 750 pentru 18 kt sau 375 - 9 kt,  acestea fiind karatajele cele mai apreciate pe piața bijuteriilor din aur din România.

Întrebare: Ce înseamnă marca?

Răspuns

Marca, in cazul metalelor pretioase este un semn conventional care se aplică pe bijuterii și obiecte din metale prețioase. 

In Romania pentru bijuterii din aur sunt aplicate 3 tipuri de mărci :

Marca de certificare sau marca statului, reprezinta semnul conventional care se aplica pe bijuterii si pe obiectele din metale pretioase de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor. In decursul istoriei, statul a folosit ca marci diferite simboluri specifice perioadelor istorice. Aceste marci de control aplicate anterior introducerii noilor marci, sunt considerate marci legale in Romania. Marcile de control vechi ale statului se regasesc pe o serie de obiecte si bijuterii vechi vandute in general prin magazinele de amanet sau de tip consignatie.

Marca de garantie proprie - semnul individual stabilit si înregistrat la Autoritatea Natonala pentru Protectia Consumatorilor, care se aplica pe bijuteriile si obiectele din metale pretioase de catre producatorul intern, importator sau vânzatorul cu amănuntul.

Marca titlului - semnul conventional, diferit în funcție de titlul metalului pretios, care se aplica pe bijuteriile si obiectele din metale pretioase de catre producător.

Cu siguranță ți s-a întâmplat până acum ca, atunci când intrai într-un magazin de bijuterii din Galați ori alt oraș, consilierul de vânzări să îți spună de o anumită piesă că este din aur de 14 kt sau 18 kt . Acum dupa ce am prezentat toate aceste informații credem ca iți va fi mult mai ușor să verifici si să analizezi o bijuterie.

Un alt aspect de care trebuie sa ții cont atunci cand achiziționezi o bijuterie din aur este ca aceasta trebuie insoțită de certificatul de calitate si conformitate si garanție dar si de bonul fiscal.

Tu știai aceste informații despre bijuteriile din aur? 

(P)

Citit 2570 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Iulie 2022 10:17