Cancelarul Olaf Scholz susține aderarea României la Spațiul Schengen

Cancelarul Olaf Scholz susține aderarea României la Spațiul Schengen
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Cancelarul german Olaf Scholz a apreciat luni că Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc criteriile de aderare la Spaţiul Schengen, transmite Reuters.

În textul discursului pe care urmează să îl ţină la reuniunea UE de la Praga, Scholz consemnează că "Schengen este una din cele mai mari realizări ale Uniunii Europene şi trebuie să o protejăm şi să o dezvoltăm. Asta înseamnă, de altfel, închiderea golurilor rămase" şi afirmă că "Croaţia, România şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru calitatea de membre cu drepturi depline".

"Voi acţiona pentru ca ele să devină membre cu drepturi depline", promite cancelarul.

Anterior, și alți oficiali din alte țări UE și-au exprimat susținerea pentru aderarea României, iar Parlamentul European a votat în mai multe rânduri pentru acest lucru.

La vizita sa în România, din iunie, președintele Franței, Emmanuel Macron a spus că „Franța e alături de România” în ce privește aderarea la spațiul Schengen.

„Dorim ca acest dosar să progreseze, să avanseze. De atâţia ani încoace Franţa este alături de România”, a afirmat președintele Macron.

Citit 770 ori Ultima modificare Luni, 29 August 2022 13:04

1 comentariu

 • postat de just me
  Luni, 29 August 2022 15:41
  178.138.97.***
  de atâția ani încoace suntem bătaia de joc a vesteuropenilor ! ....și vom rămâne pentru că trebuie să fie și cineva ciuca ( sic ! ) bătăilor !!!
  4
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.