Condițiile în care statul acordă 15.000 de lei pentru fertilizare in vitro

Condițiile în care statul acordă 15.000 de lei pentru fertilizare in vitro
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ajutorul de 15.000 de lei pentru cuplurile sau femeile singure infertile cu vârsta între 20 și 45 de ani care vor să facă fertilizare in vitro - FIV va fi acordat în două tranșe, pe principiul “primul venit, primul servit”, în ordinea transmiterii dosarelor, conform regulamentului programului pentru creșterea natalității, care a fost pus în dezbatere publică.

Potrivit Hotnews.ro, Se pot înscrie în acest program doar cuplurile și femeile care se luptă cu infertilitatea, cu domiciliul în România și care vor desfășura procedurile pentru obținerea unei sarcini într-un spital public sau o clinică privată acreditată din țara noastră. 

Cine poate aplica pentru ajutorul de 15.000 de lei

Pentru ajutorul de 15.000 de lei vor putea aplica femeile cu vârsta între 20 și 45 de ani, care au indicație pentru fertilizare in vitro de la medicul specialist.

Dosarul trebuie să conțină:

- o cerere tip;

- copii ale actelor de identitate;

- o declarație pe proprie răspundere;

- documentul care conține dovada infertilității și indicația medicală pentru FIV;

- adeverința care atestă calitatea de asigurat în sistemul public de sănătate;

- un acord de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Solicitanții vor depune online dosarul complet, la momentul la care Ministerul Familiei va anunța că au început înscrierile, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Persoanele care nu pot trimite online documente le pot depune fizic la sediul Ministerului Familiei.

  • Sprijinul financiar de 15.000 de lei se va acorda în două tranșe, sub forma unui voucher electronic - card, în valoare de 5.000 de lei și a unui voucher pe hârtie, în valoare de 10.000 de lei.
  • Cardul poate fi folosit pentru achiziția tratamentului indicat de specialistul în infertilitate, din farmaciile înscrise în program, iar voucherul va fi folosit doar pentru procedura de fertilizare, în clinicile acreditate, în cazul femeilor care au avut un rezultat pozitiv în prima etapă.

Potrivit ministrului Familiei, Gabriela Firea, până la finalul anului există fonduri pentru 2.500 de ajutoare, iar de anul viitor vor fi decontate 10.000 astfel de proceduri.

Citit 711 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Noiembrie 2022 13:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.