„Generalul american”, o nouă metodă de înşelăciune. Victima a rămas fără 80.900 de lei

„Generalul american”, o nouă metodă de înşelăciune. Victima a rămas fără 80.900 de lei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Victimă a escrocilor sentimentali, o femeie în vârstă de 62 de ani, din Moineşti, judeţul Bacău, a rămas cu inima frântă şi fără 80.900 de lei. Metoda prin care a fost înşelată este cunoscută sub denumirea de „Generalul american”: victimele sunt contactate pe internet, de către necunoscuţi care se recomandă a fi bărbaţi cu funcţii importante în armata americană, aflaţi în diverse zone din lume şi sunt curtate. Cu timpul, „generalii” cer împrumut sume de bani viitoarelor lor iubite, invocând varii pretexte.

Potrivit Antena3, în cazul femeii din Moineşti, aceasta a trimis banii în conturile bancare ale unei alte românce, din judeţul Giurgiu, iar femeia a transmis sumele mai departe, complicilor săi, în conturi din Nigeria. Femeia din Giurgiu, care are 37 de ani, este acum cercetată penal.

„Polițiștii de investigații criminale din Moinești au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, emis de Judecătoria Moineşti, la locuinţa unei femei de 37 ani, din județul Giurgiu. Cu această ocazie, la imobilul acesteia au fost identificate și ridicate mijloace materiale de probă.

Din investigații a reieșit faptul că, în perioada 2 - 16 mai 2022, bănuita ar fi ajutat persoane necunoscute să comită infracțiunea de înșelăciune prin metoda, Generalul American, în dauna unei femei de 62 de ani, din Moinești, prin faptul că, ar fi primit în conturi bancare ce îi aparțineau, suma totală de 80.900 de lei, în patru tranșe. Ulterior, ar fi remis, suma, sub diferite forme, către alte persoane, în conturi din Nigeria.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor în cauză și tragerea la răspundere penală”, a transmis, sâmbătă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău.

Polițiștii atrag atenția asupra acestei forme de înșelăciune, metoda bazându-se pe încrederea celor care se lasă abordați, prin intermediul internetului, de către o femeie sau un bărbat care le promite o relație de prietenie și îi conving, ulterior, să le trimită bani pentru a crea o legătură amoroasă.

Citit 2812 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Noiembrie 2022 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.