Ceremoniile de Crăciun au început în Țara Sfântă

Ceremoniile de Crăciun au început în Țara Sfântă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ceremoniile de Crăciun au început sâmbătă în Israel şi în Teritoriile Palestiniene, informează DPA, potrivit Agerpres. Procesiunea tradiţională spre Betleem a pornit de la Ierusalim la prânz (10:00 GMT), condusă de şeful Bisericii Catolice din Ţara Sfântă, Pierbattista Pizzaballa.

Zeci de mii de vizitatori sunt aşteptaţi în perioada sărbătorilor de Crăciun, mult mai mulţi decât în ultimii doi ani, când restricţiile legate de coronavirus au fost în vigoare. Ministerul israelian al Turismului a anunţat că se aşteaptă la aproximativ 120.000 de pelerini din întreaga lume.

Un brad uriaş de Crăciun cu o stea în vârf împodobeşte piaţa din faţa Bisericii Naşterii din Betleem. Micul oraş din Cisiordania este venerat ca fiind locul de naştere al lui Iisus. În mesajul lor de Crăciun, patriarhii şi conducătorii bisericilor din Ierusalim au deplâns ceea ce au spus că este o creştere a atacurilor asupra creştinilor, discriminarea şi scăderea populaţiei creştine.

”O astfel de atmosferă deprimantă a dus la o lipsă de speranţă, mai ales în rândul tinerilor noştri creştini, care se simt din ce în ce mai puţin bineveniţi” în ţara strămoşilor lor, se spune în mesaj.

Procentul creştinilor a continuat să scadă în Ţara Sfântă. Din cei aproximativ 5 milioane de palestinieni din Cisiordania şi Fâşia Gaza, mai puţin de doi la sută sunt creştini. Potrivit celor mai recente date ale Biroului israelian de statistică, în Israel trăiesc aproximativ 185.000 de creştini arabi.

Citit 1327 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.