În viitor, gălățenii ar putea călători în trecut

În viitor, gălățenii ar putea călători în trecut
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Baba arde și țara se piaptănă

Oamenii de știință sunt de mai multe feluri: savanți, experți, specialiști, doctori în știință și oameni de știință simpli. Cu toate că nu-i deloc simplu să fii om de știință. Că nu de pomană se zice: „Fii om cu mine, dacă vrei să fiu Ohm de știință cu tine!”.

Fizicianul american Ronald Mallett crede că a rezolvat problema călătoriei în timp. Prin reducere la absurd: a presupus că timpul nu există, după care, asemenea celebrului navetist Cornel din Piscu, a călătorit în timp, fără să-și dea seama. În timp ce dormea în trenul de Galați, fără să-și dea seama, și-a pierdut portofelul în mâna unui șuț care cobora la Șendreni.

Grație domnului Mallett, mi-am amintit dialogul auzit de mine pe un șantier din Țiglina 2:

”- Vrei să vii 2 secunde?

- Așteaptă 1 minut!”

Sunt convins că unul dintre cei doi muncitori a călătorit în timp, doar că nu s-a prins. Și nu din ignoranță, ci pentru că era preocupat să ajute o betonieră să scape de conținut.

Același fizician american a povestit că de mic visează să construiască o mașină a timpului. Cred c-ar trebui să se grăbească, pentru că timpul nu iartă pe nimeni și, în lumina noilor standarde locomotorii, s-ar putea să se mulțumească doar cu o trotinetă electrică a timpului. Iar cu trotineta abia dacă poți ajunge până la podul peste Dunăre de la Brăila sau până-n Micro 19 de unde trebuie să iei microbuzul timpului, dacă vrei să călătorești la Aeroportul Galați de la Braniștea.

Și totuși e bine că domnul Ronald Mallett nu s-a grăbit cu mașina aia a timpului. Ar fi jenant să călătorești cu ea la Braniștea și, ca să nu te faci de râs, să-i spui reporterului de la ProTV că te-ai răzgândit. Că nu mai poți zbura la Madrid, din cauză că ai rău de înălțime, încă din anul 2678. În plus, ți-au chemat ăia mașina timpului în service.

Citit 805 ori Ultima modificare Duminică, 05 Martie 2023 09:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.