Taximetriști și camionagii, amendați cu peste 70.000 de lei

Taximetriști și camionagii, amendați cu peste 70.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Zeci de abateri de la normele care reglementează transportul de persoane și mărfuri au fost constatate de polițiștii din Galați în decurs de doar trei zile. Polițiștii au și retras certificate, dar au indisponibilizat și vehicule, acolo unde au găsit nereguli în acte. 

În urma unor controale făcute în trafic la finele săptămânii trecute, echipajele rutiere au constatat numeroase ilegalități comise de transportatori, de la șoferii de taxi la cei care conduc camioane de marfă cu masa maximă autorizată mai mare de 2,5 tone, platforme auto sau vehicule de transport persoane cu capacitate mare. Dintre cele 32 de contravenții depistate de polițiști, cele mai multe, 13, au fost în rândul taximetriștilor, care trebuie să plătească, în total, amenzi de 13.250 de lei. Alte cinci amenzi, în valoare totală de 5.000 de lei, vor trebui achitate de trei șoferi pentru că nu au respectat timpii de odihnă, șapte șoferi vor plăti în total 52.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Regulamentului Parlamentului European care stabilește norme comune privind condiţiile pentru exercitarea ocupaţiei de operator de transport rutier. Alte nouă amenzi, în cuantum total de aproape 4.800 de lei au fost date pentru alte abateri la Codul Rutier. Trei dintre taximetriștii sancționați și-au pierdut și dreptul de a mai face curse. Neregulile la șoferii de TIR, în special cei străini, au fost și ele sancționate suplimentar.

”Au fost reținute un număr de trei autorizații de taxi, împreună cu ecusoanele aferente, în vederea suspendării activității pentru o perioadă cuprinsă între una și trei luni, documente care au fost înaintate la unitatea emitentă, respectiv, Primăria Municipiului Galați. Totodată, s-a dispus măsura imobilizării până la îndeplinirea condițiilor de legalitate pentru continuarea transportului, pentru un număr de cinci ansambluri de vehicule care efectuau activități de transport marfă, dintre care trei înmatriculate în alte state, ai căror conducători nu dețin atestat sau certificat care atestă competența profesională, iar pentru două ansambluri de vehicule s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare pentru o perioadă de șase luni, în conformitate cu prevederile H.G. 69/2012, deoarece conducătorii auto nu au putut face dovada deținerii unei copii conforme valabile a licenței de transport”, a precizat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Citit 1080 ori Ultima modificare Marți, 21 Martie 2023 17:33

3 comentarii

  • postat de Bond.
    Miercuri, 22 Martie 2023 20:26
    109.166.133.***
    Se verifica tot taximetristii ( legali) așa să fie la număr ( pentru că dă bine). Ar trebui facute zilnic controale in randul taximetristilor ( sunt fara atestate,itp,licente,asigurare de persoane si bagaje) dar opereaza linistiti. Cat despre Bolt si Uber care opereaza in oras ( cu aceleasi probleme
    0
    0
  • postat de Gigel
    Miercuri, 22 Martie 2023 09:57
    109.166.134.***
    Atât timp cât statiile ITP sunt pline după ora 16 când cei de la RAR pleacă acasă vor fi cazane in trafic.
    0
    0
  • postat de Nikolad
    Miercuri, 22 Martie 2023 08:30
    86.124.202.***
    Asteptam cu mare nerabdare o asemenea actiune si printre cei care fac bolt/uber care sunt acum in nr mai mare decat taximetristii din oras!..La traficul intens,poluarea si accidentele din oras participa si ei din plin,fara ca municipalitatea sa aibe vreun cuvant de spus sau vreun leuț de castigat.St
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.