„Zilele Basarabiei” au luat startul la Lapidarium

„Zilele Basarabiei” au luat startul la Lapidarium
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Lapidariumul Muzeului de Istorie din Galați a găzduit, luni, prima manifestare din cadrul Festivalului "Zilele Basarabiei", organizat de Clubul Studenților Basarabeni și Bucovineni "Ștefan cel Mare și Sfânt" din Galați. Într-un cadru impresionant, înconjuraţi de exponate arheologice valoroase, participanții au putut să se bucure de un program diversificat, care a inclus recitaluri de poezie, expoziții de artă, povești istorice și multe surprize.

La deschiderea evenimentului au participat membrii clubului, studenți și membri ai biroului de conducere, care au venit să susțină și să se bucure de tradițiile și cultura regiunii Basarabia-Bucovina. Președinta clubului, Paula Bodlev, a declarat că evenimentul a fost organizat cu multă pasiune, pentru a promova și a păstra tradițiile culturale și pentru a crea o oportunitate pentru studenții basarabeni și bucovineni de a-și arăta talentul și de a-și exprima identitatea culturală.

Programul a inclus o seamă de reiterări ale momentelor istorice ce au culminat cu înfăptuirea unirii Basarabiei cu România, pe 27 martie 1918.

De asemenea, a avut loc o dezbatere pe tema "Rolul tinerilor în parcursul european al Republicii Moldova". S-a discutat despre faptul că tinerii sunt motorul schimbării și că, prin implicarea lor activă în procesul de integrare europeană, aceștia pot aduce beneficii majore pentru țară. Studenții au subliniat necesitatea dezvoltării unor programe de formare și instruire, pentru a crea o bază solidă pentru dezvoltarea viitoare a Republicii Moldova.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Universității "Dunărea de Jos", a demonstrat, încă o dată, importanța cooperării și a schimbului de idei și experiențe între tinerii din regiune. Totodată, demonstrează efortul susținut al Clubului Studenților Basarabeni și Bucovineni de a păstra și a promova tradițiile culturale ale celor două regiuni.

Citit 1183 ori Ultima modificare Luni, 03 Aprilie 2023 02:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.