A murit fulgerător unul dintre antrenorii Academiei de baschet Phoenix Galați

A murit fulgerător unul dintre antrenorii Academiei de baschet Phoenix Galați
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Veste extrem de tristă pentru baschetul gălățean. Unul dintre antrenorii Academiei de Baschet Phoenix Galați, sârbul Dalibor Destanovici, care se ocupa de una dintre echipele de copii, și-a pierdut viața, astăzi după-amiază, la un meci de baschet disputat la Focșani.

Destanovici, care antrena la Phoenix Galați din anul 2016, a făcut stop cardio-respirator în sala Liceului cu Program Sportiv din Focșani. Acolo, potrivit vrancea24.ro, avea loc un meci între echipele U16 ale clubului gălățean și CSU Știința București. La fața locului a ajuns un echipaj de ambulanță, care l-a preluat pe antrenorul în vârstă de 47 de ani. El a fost transportat la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani. Cadrele medicale au efectuat manevre de resuscitare, rămase însă fără rezultat, astfel că a fost declarat decesul antrenorului echipei gălățene.

”La ora 16,01, SAJ Vrancea a primit o solicitare pentru un bărbat inconștient la sala de sport a Liceului Sportiv Focșani. La solicitare s-a deplasat un echipaj SAJ de urgență tip B2 cu asistent și a preluat un pacient aflat în stop cardio-respirator. Se încep manevrele de resuscitare cardio-respirator avansate, continuate și pe timpul transportului, pacientul fiind predat la UPU Focșani”, a transmis SAJ Vrancea, după incident.

În cauză a fost deschis un dosar penal de moarte suspectă, potrivit polițiștilor vrânceni. ”Bărbatul a fost preluat în stare de inconștiență și transportat la U.P.U. din cadrul Spitalului Județean Focșani, ulterior fiind constatat decesul acestuia. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, urmând a fi stabilite cu exactitate împrejurările în care a intervenit decesul”, au transmis reprezentanții IPJ Vrancea.

Dalibor Destanovici, născut în Serbia, a jucat baschet timp de 21 de sezoane și era cunoscut de prieteni și apropiați drept Dixon. Întreaga comunitate sportivă din oraș este în stare de șoc după aflarea veștii.

”Suntem șocați și împietriți de durere, nedumeriți și revoltați din cauza veștii care a căzut ca un trăznet: coach Dixon nu mai este printre noi! Gândurile noastre se îndreaptă spre familia greu încercată, ca de altfel toată familia baschetului gălățean! Vei rămâne veșnic în inimile noastre, maestre!”, a postat Academia de Baschet Phoenix Galați, pe site-ul propriu.

Citit 8156 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Aprilie 2023 09:29

5 comentarii

  • postat de Raul
    Miercuri, 05 Aprilie 2023 15:45
    5.13.143.***
    Daca om sportiv moare fara motiv, noi ce sanse sa mai avem?
    0
    0
  • postat de Hipocrata
    Miercuri, 05 Aprilie 2023 08:20
    95.76.59.***
    Dumnezeu sa-l odihneasca !
    Si, sa ne scape de incompetentii pacatosi !
    "La solicitare s-a deplasat un echipaj SAJ de urgență tip B2 cu asistent "!!!
    Trecand peste faptul de neconceput ca manifestarea nu a fost asigurata cu echipaj medical, ramane varianta "maxi taxi catre cer" - cam aceasta este
    0
    0
  • postat de Citizen
    Marți, 04 Aprilie 2023 23:23
    92.85.61.***
    Dumnezeu să-l odihnească!
    0
    0
  • Marți, 04 Aprilie 2023 22:37
    178.115.32.***
    Dumnezeu să-l odihnească în pace! Drum lin către stele, maestre!
    0
    0
  • postat de Magu
    Marți, 04 Aprilie 2023 22:25
    78.96.82.***
    Dumnezeu sa-l odihneasca!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.