Asigurarea împotriva dezastrelor se poate plăti şi online

Asigurarea împotriva dezastrelor se poate plăti şi online
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Asigurările împotriva dezastrelor naturale pot fi plătite şi online, prin portalul ghișeul.ro. Documentele necesare au fost semnate pe 29 martie.

La semnare, ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, a declarat: "Ne dorim ca ghișeul.ro să devină cel mai folosit instrument în relația cetățeanului cu administrația publică. Obiectivul este de a adăuga cât mai multe servicii utile pentru cetățeni, pentru a crește în ritm accelerat numărul de utilizatori ai acestei platforme, lucru esențial pentru transformarea digitală a României. Dincolo de accesul instantaneu la date despre taxe, impozite și servicii publice digitale, prin acest pas îi vom ajuta pe români să-și pună locuințele la adăpost financiar în fața catastrofelor naturale".

Prima etapă de implementare va presupune semnalarea pe portal a asigurării obligatorii a locuințelor împotriva dezastrelor naturale și redirecționarea în pagina care permite achiziția online. "Transformarea digitală facilitează avansul României într-o nouă paradigmă tehnologică, informațională și socială. Ne bucurăm să colaborăm cu mediul privat, mediul asociativ și comunitățile locale pentru a eficientiza acest proces", a declarat şi Dragoș-Cristian Vlad, președintele Autorităţii pentru Digitalizarea României.

Citit 578 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Aprilie 2023 13:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.