Elevii învaţă să crească plante de grădină şi de apartament

Elevii învaţă să crească plante de grădină şi de apartament
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La Şcoala Gimnazială "Mihail Sadoveanu" se desfăşoară în această perioadă mai multe activităţi educative sub genericul "Săptămâna Verde". Acestea îşi propun trezirea interesului elevilor pentru creșterea și îngrijirea plantelor de grădină și apartament, înțelegerea beneficiilor grădinăritului, care este o activitate fizică excelentă, deoarece presupune de cele mai multe ori o activitate în aer liber, ceea ce este extrem de benefic pentru copii de la cea mai fragedă vârstă. 

Săptămâna trecută, joi şi vineri, s-au făcut pregătirile pentru atelierele care urmează să se desfășoare luni, 24 aprilie, respectiv, vineri, 28 aprilie, şi în care elevii claselor a VII-a B, C şi D vor învăţa mai multe despre cum pot şi ei să crească şi să îngrijească plane, atât în grădini standard, în aer liber, cât şi în mini-amenajări de apartament.

Luni, timp de trei ore, elevii vor afla cum se realizează înmulțirea plantelor dintr-un fragment de plantă (rădăcină, tulpină, frunză), prin care se obține un număr redus de urmași ai plantei, dar care vor înflori mai repede. Vor afla şi cum se realizează butășirea – detașarea unei părți a plantei care se pune la înrădăcinat într-un vas cu pământ, obținându-se o nouă plantă, precum şi divizarea (despărțirea) tufelor, metoda de înmulțire vegetativă a plantelor care formează lăstari și constă în divizarea tufelor în mai multe fragmente și separarea acestora. 

La atelierul de vineri, copiii vor realiza un ornament verde, omulețul de grădină cu păr de iarbă, învăţând astfel şi cum se face înmulțirea plantelor prin semințe. Activităţile vor avea loc în curtea interioară a şcolii, coordonatori fiind laboranta Elena Pruteanu, profesorii de matematică Claudia Pascariu şi Cristian Eni, profesoara de limba şi literatura română Loredana Buzoianu (diriginţii claselor implicate n.a.) şi bibliotecara Mihaela Bujor.

Citit 913 ori Ultima modificare Duminică, 23 Aprilie 2023 16:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.