Elevi şi studenţi, în vizită la Centrul eparhial

Elevi şi studenţi, în vizită la Centrul eparhial
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Două grupuri de elevi şi studenţi au venit vineri, 28 aprilie, la Galaţi, pentru a se întâlni cu Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, şi a vedea Catedrala arhiepiscopală şi incinta Centrului eparhial.

Cincizeci de elevi de gimnaziu, de la Şcoala Gimnazială din localitatea Stăncuţa, judeţul Brăila, au fost beneficiarii vizitei, înscrise în seria activităţilor din cadrul programului "Şcoala altfel". De asemenea, câţiva studenţi străini de la facultăţi din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" au venit la Centrul eparhial şi au avut prilejul unei întrevederi cu ierarhul eparhiei. Părintele Casian i-a primit cu mare bucurie pe vizitatori şi, pentru câteva ore, le-a fost gazdă primitoare, ghid şi îndrumător, atât în Catedrală, cât şi în spațiile Centrului eparhial.

Vizita a început în curtea reşedinţei arhiepiscopale, cu un dialog cu studenţii, respectiv, câteva jocuri recreative cu elevii şi a continuat la Catedrală, unde vizitatorii s-au rugat şi au primit informaţii despre acest sfânt lăcaş. Şcolarii au mers apoi la Fabrica de lumânări "Sf. Mc. Fotini", unde au putut vedea spaţiul de lucru, echipamentele şi etapele procesului tehnologic de realizare a acestor obiecte de cult. Vizita s-a încheiat la troiţa şi fântâna arteziană din curtea Centrului eparhial, unde oaspeţii au primit dulciuri, iconițe şi cărţi de rugăciuni din partea chiriarhului Dunării de Jos.

Citit 691 ori Ultima modificare Luni, 01 Mai 2023 12:56

2 comentarii

  • postat de marr
    Marți, 02 Mai 2023 00:02
    86.124.203.***
    Ratiunea are locul ei in viata ...Credinta/religia are alt rol . E bine sa facem Diferenta .
    Cred ca se poate aplica zicerea "dai cezarului ce-i al cezarului ..." Atat .
    0
    0
  • postat de Geos
    Luni, 01 Mai 2023 18:06
    5.13.207.***
    Scoala ce produce analfabeți funcționali pe banda rulantă nu are nimic mai bun de făcut decât sa promoveze religia cu orice prilej.
    Degeaba ceri sa nu faca copii tai religie în școală ca se găsesc tot felul de preacredincioase care sa planteze icoane prin clasa, care pun copii sa picteze icoane în
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.