Elev de liceu, acuzat de molestarea sexuală a unei fetițe

Elev de liceu, acuzat de molestarea sexuală a unei fetițe
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Revoltătoarea situație s-ar fi întâmplat în ”Săptămâna Verde”, într-una dintre toaletele Școlii Gimnaziale Nr. 11 "Mihail Sadoveanu” din Galați.

O fetiță de opt ani, elevă a instituției de învățământ, ar fi fost acostată în grupul sanitar de un elev în vârstă de 15 ani, de la Colegiul ”Al. I. Cuza”, și ar fi fost agresată sexual.

Din câte se pare, adolescentul, fost elev al Școlii 11, ar fi venit în unitatea de învățământ pentru a-și vizita foștii profesori, cu ocazia programului specific din ”Săptămâna Verde”. A ajuns în toaleta fetelor, moment în care conducerea școlii s-a sesizat și a anunțat poliția.

”În urma verificărilor s-a stabilit că băiatul ar fi greșit toaleta și ar fi intrat la fete. Atunci, reprezentanții școlii au sunat la Poliție, a fost anunțat și Biroul de Siguranță Școlară, despre faptul că un elev care nu era din unitatea de învățământ reușise să intre în incintă”, a precizat inspectorul școlar adjunct al ISJ Galați, Florin Andronic.

Ceea ce s-ar fi întâmplat, însă, în toaleta școlii face acum obiectul unei anchete, ca urmare a unor acuzații foarte grave. Fetița de opt ani a afirmat că băiatul ar fi atins-o în zonele intime și ar fi încercat să întrețină cu ea un raport sexual oral. Copila a țipat după ajutor și, în acest fel, băiatul nu și-ar mai fi dus intențiile până la capăt. Polițiștii au deschis inițial un dosar penal pentru tentativă de viol, dar, pentru că pe parcursul cercetărilor nu au fost dovedite elementele constitutive ale acestei infracțiuni, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați au schimbat încadrarea în infracțiunea de corupere sexuală a minorilor. Adolescentul acuzat a fost plasat în arest la domiciliu, ca urmare a deciziei unui judecător, iar fetița este supusă unui dublu program de consiliere, atât din partea școlii, cât și din partea DGASPC Galați. De consiliere va trebui să beneficieze și adolescentul, dar, pentru că în acest moment este în arest la domiciliu, în privința lui programul a fost suspendat.

Citit 2873 ori Ultima modificare Luni, 22 Mai 2023 17:15

5 comentarii

  • postat de cernea
    Luni, 22 Mai 2023 14:10
    78.96.81.***
    Părinții elevuluiviolwnt arestați ptr. Ca în familiile needucați părinții promovează violenta. Asa este peste tot UNDE EXISTA CIVILIZATIE. DUPA O CORECTIE BUNA A PARINTILOR SA VEDETI CA SFATURILE PENTRU COPII NU MAI SUNT DE GENUL BATE I PE TOTI. IN SCOALA UNDE ESTE NEPOATA MEA COPIL DE POLITIST MI
    0
    0
  • postat de florin
    Duminică, 21 Mai 2023 12:06
    86.124.203.***
    1.In noua lege a educației paza în scoli nu mai este obligatorie ceea ce este o prostie! 2.Pentru tâmpeniile copiilor ar trebui sa răspundă și părinții în solidar!
    0
    0
  • postat de Gălățean
    Sâmbătă, 20 Mai 2023 08:53
    216.151.191.***
    Nu contest decizia procurorului de a schimba încadrarea. Sunt surprins totuși de faptul că în urmă cercetărilor tentativa de sex oral forțat nu a fost încadrată la tentativa de viol. Fetița a țipat după ajutor și a fost evitat violul oral. Faptul că era pe holul unei școli de care nu aparținea, arat
    0
    0
  • postat de Nelu
    Vineri, 19 Mai 2023 18:47
    86.124.118.***
    Si la școală nr 26 din Galați.. .se practică....molestarea fizica in timpul orelor
    0
    0
  • postat de Viața pe balta
    Vineri, 19 Mai 2023 17:29
    86.127.114.***
    În mod normal directorul ar trebui sa fie demis. Cel mai probabil nu va fi așa, având în vedere că este "susținută" de inspectoarea generala
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.