Proiectul „PermaMozaic” transformă spațiile urbane din Galați în oaze verzi

Proiectul „PermaMozaic” transformă spațiile urbane din Galați în oaze verzi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Proiectul „PermaMozaic”, din cadrul ”Spații Verzi Urbane”, a fost selectat pentru a primi finanțare în vederea reabilitării și creării de spații verzi în Galați, precum și pentru desfășurarea activităților de educație ecologică. GWP-România își propune transformarea unei zone urbane nefolosite într-un spațiu verde funcțional și estetic, care să ofere vizitatorilor o oază de natură în mijlocul agitației cotidiene. Astfel, prin plantarea strategică a diverselor specii de plante, se va crea un ecosistem urban sustenabil, care să încurajeze biodiversitatea și să asigure beneficii tangibile, precum îmbunătățirea calității aerului, reducerea temperaturii, absorbția zgomotului și promovarea stării de bine a comunității.

Obiectivele proiectului includ amenajarea unui spațiu public urban cu caracter tematic, intitulat "PermaMozaic", pe o suprafață de aproximativ 500 mp în Grădina Botanică Galați, crearea unui grup informal de voluntari numit "Gardienii Naturii", care să se implice activ în amenajarea spațiului și desfășurarea atelierelor de lucru, precum și organizarea unui atelier pentru inițierea conceptului de permacultură pentru elevi și studenți. „Curent PermaMozaic” este mai mult decât un simplu proiect de amenajare a spațiilor verzi, ci este o invitație adresată comunității să se alăture mișcării de transformare urbană într-o direcție sustenabilă, unde mediul și oamenii să trăiască în armonie.

Citit 2639 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 10:44

3 comentarii

  • postat de Adrian
    Luni, 12 Iunie 2023 12:22
    89.39.81.***
    Ei nu sunt in stare sa taie iarba din oras...e jungla urbană deja sunt multi director si 10 muncitori ..
    0
    0
  • postat de sitizen
    Luni, 12 Iunie 2023 06:30
    5.13.233.***
    in incinta Gradinii Botanice. Frumos. Laudabil....DAR in incinta restului mun.Galati?? Copacii se prabusesc de uscaciune si netoaletare la vreme...Piata G-ral Berthelot (.m.40) arata ca in filmele de groaza (ciulini si boscheti inalte cat omul) ...printre blocuri nu se ma vede aleea de sub buruieni.
    0
    0
  • postat de paloma
    Duminică, 11 Iunie 2023 23:47
    5.13.138.***
    Pe pucheanu l-ati intrebat ???!!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.