Excursie la mănăstirile Buciumeni, Sihastru și Tudor Vladimirescu
Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Excursie la mănăstirile Buciumeni, Sihastru și Tudor Vladimirescu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Centrul de zi pentru copii ”Sfântul Antonie cel Mare” a organizat recent o excursie la mănăstirile Buciumeni, Sihastru şi Tudor Vladimirescu.

Evenimentul, la care au participat 27 de copii, 13 vârstnici şi patru cadre specializate ale centrului de zi, face parte din programul eparhial de tabere pentru tineret „Vacanţa din pridvorul Bisericii“, desfăşurat în această vară în cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

”Primul popas a fost făcut la Mănăstirea Buciumeni, unde copiii s-au închinat la sfintele icoane, au înălţat rugăciuni către Dumnezeu şi au aprins lumânări. La Altarul de vară din mijlocul pădurii, au primit informaţii despre istoricul mănăstirii, după care s-au bucurat de jocurile în aer liber şi plimbările în natură.

Următorul loc vizitat a fost Mănăstirea Sihastru, ctitorită în anul 1748 de către boierul Sandu Şendrea şi călugărul sihastru Sebastian, cel dintâi stareţ al obştii monahale – de unde provine şi numele mănăstirii. Aici copiii au avut bucuria de a vizita colecţia muzeală de icoane, cărţi de cult, veşminte şi obiecte bisericeşti cu valoare de patrimoniu.

În drumul lor spre Galaţi, copiii au poposit şi la Mănăstirea Tudor Vladimirescu, unde au avut posibilitatea de a vizita ansamblul monahal şi de a vedea crucea de lemn cu care a fost însemnat locul Sfântului Altar. La final, gazdele i-au servit pe cei mici cu fructe şi dulciuri”, se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Citit 684 ori Ultima modificare Miercuri, 02 August 2023 12:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.