Furtuna a făcut ravagii în județ. Copaci rupți, acoperișuri smulse și zeci de localități fără curent electric (FOTO - VIDEO)

Furtuna a făcut ravagii în județ. Copaci rupți, acoperișuri smulse și zeci de localități fără curent electric (FOTO - VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Ploaia și vântul extrem de puternic au făcut ravagii în județ, duminică după -amiază, nordul și centrul județului fiind puternic afectat de vijelie. Ploaia torențială a inundat gospodării, vântul a smuls copaci și acoperișuri. O sută de pompieri de la Galați și Tecuci au acționat în localitățile afecatate de fenomenele meteo, în municipiul Tecuci fiind necesară degajarea a peste 40 de copaci căzuți pe carosabil, afectate trei mașini, trei acoperișuri și numeroase fire electrice. De asemenea, pompierii militari au intervenit cu mijloacele specifice de intervenție pentru evacuarea apei din cele șase străzinundate în Tecuci. În jurul orei 22,00, ISU raporta 20 de localități fără energie electrică total sau parțial. Este cazul, de exemplu, în Tudor Vladimirescu, Fundeni, Nămoloasa, Liești, Ivești, Barcea și Târgu-Bujor. "La Matca, de exemplu, sunt câteva acoperișuri deteriorate, stâlpi electrici și solarii rupte", a precizat col. Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

În total, în Matca au fost afectate 10 hectare de solarii, șase acoperișuri, totalul apelurilor în Dispeceratul 112 fiind de 126. Potrivit bilanțului Electrica transmis ulterior, numărul localităților fără curent era și mai mare , de 52, cu peste 4.400 de consumatori afectați.

La Ghidigeni, 30 acoperișuri degradate și mai mulți copaci căzuți pe drumuri, respectiv cabluri electrice.

Media

Citit 3382 ori Ultima modificare Miercuri, 09 August 2023 06:01

1 comentariu

  • postat de cetatean
    Luni, 07 August 2023 15:21
    86.120.171.***
    De cativa ani buni, la furtuni, mereu apar multe cazuri de acoperișuri de bloc sau de case aruncate pe carosabil ?! Nu cumva tehnologia actuală de realizare a acestor acoperișuri lasă de dorit ?!
    Specialiștii în constructii sunt solicitați să dea un verdict, să propună o soluție ?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.