A "salvat" un pisoi împachetându-l într-o pungă de plastic

A "salvat" un pisoi împachetându-l într-o pungă de plastic
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Este gestul aproape de neînțeles al unui pensionar din Galați, care, crezând probabil că va face un bine unui animăluț de care nu a vrut sau nu a putut să aibă grijă, l-a supus unor chinuri de neimaginat. L-a înfășurat într-o hârtie și mai apoi într-o pungă de plastic, pe care a atârnat-o de oglinda unei ambulanțe parcate în fața unui cabinet veterinar din Galați, sperând probabil că cineva îl va lua și va avea grijă de el.

Pisoiul, care nu avea mai mult de trei săptămâni, nu a avut atât de mult noroc să fie găsit imediat și timp de patru ore a stat înfășurat în plasticul încins de temperaturile caniculare. A mieunat continuu, până când a fost descoperit de o angajată de la cabinet, care tocmai terminase programul. Femeia i-a acordat primele îngrijiri și i-a salvat viața.

Întâmplarea nu a fost trecută sub tăcere, fiind anunțată poliția. Cei de la Biroul pentru Protecția Animalelor au reușit, după două săptămâni, să dea de urma persoanei care îl abandonase, un bărbat în vârstă de 74 de ani, din Galați, care s-a ales cu o sancțiune usturătoare.

"Existența animalului depindea de îngrijirea deținătorului, fiind lăsat fără hrană și apă. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă de 3.000 de lei, conform prevederilor din Legea 205/2004 privind protecția animalelor", a precizat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

În prezent, pisoiul este hrănit o dată la trei ore și îngrijit de personalul cabinetului veterinar, în eventualitatea unei viitoare adopții.

Citit 1827 ori Ultima modificare Duminică, 27 August 2023 19:25

3 comentarii

  • postat de Gigel
    Marți, 22 August 2023 19:03
    5.13.128.***
    Ar trebui sa fie sterlizate ca sunt prea multe pisici. Cine vrea animal de companie sa-l tina in casa.
    0
    0
  • postat de ICTosca
    Marți, 22 August 2023 18:26
    5.13.143.***
    Hodorogea asta, nu a vrut sa faca nici un bine...Este doar un gunoi uman. Un specimen care contribuie la ducerea rasei umana catre extinctie...De ce sa nu facem rau, in loc sa facem bine ? De ce sa nu profitam noi, in loc sa profite vecinii nostrii ? ...JEGURI !!!
    0
    0
  • postat de Cetatean
    Marți, 22 August 2023 15:03
    86.124.201.***
    Bagat si individul intr-o punga si atarnat de balcon.... oameni ca acestia nu au ce cauta in societate.... traim intr- lume salbatica....
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.