Locuințe mizere din Galați, transformate în depozite de tutun de contrabandă

Locuințe mizere din Galați, transformate în depozite de tutun de contrabandă
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Zeci de mii de țigări, aduse ilegal în țară, și alcool nedeclarat la controalele de frontieră au fost descoperite de polițiștii din Galați, în urma unui flagrant și a mai multor percheziții domiciliare care au avut loc în oraș.

Din rețea fac parte deopotrivă gălățeni, care se ocupă cu depozitarea și vânzarea pe piața neagră a produselor accizabile, dar și un basarabean cu dublă cetățenie. Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, a fost cel prins inițial cu o cantitate însemnată de marfă, pe care se pregătea să o depoziteze în locațiile de unde urma să fie pusă în vânzare. A fost însă depistat în trafic și percheziționat.

"Bărbatul conducea un autoturism, în care au fost găsite, în portbagaj, 900 de pachete de țigări netimbrate. Ulterior, au fost puse în aplicare opt mandate de percheziție pe raza municipiului Galați, atât la adresa de domiciliu a acestuia, cât și la domiciliile unor persoane bănuite că primeau astfel de pachete de țigări netimbrate, în vederea comercializării. În timpul perchezițiilor au fost depistate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 1.825 de pachete de țigări netimbrate, respectiv 36.500 de țigarete, de diferite mărci, și 31 de sticle alcool netimbrate", a precizat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Basarabeanul, considerat capul rețelei, a fost reținut sub acuzațiile de contrabandă, deținere și comercializare în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați cu propunere de arestare preventivă. Alte trei persoane în casele cărora au fost găsite țigări au fost amendate.

Citit 2361 ori Ultima modificare Vineri, 01 Septembrie 2023 10:32

2 comentarii

  • postat de Buly
    Vineri, 25 August 2023 09:01
    86.124.201.***
    Bravo Politia Galați, Frontiera normal că ,, doarme ,, și mănâncă din toate părțile, Opriți la schimb de tură toate mașinile care vin din Vama, Md, vamesi, pfr.
    0
    0
  • postat de Stanex
    Vineri, 25 August 2023 08:30
    95.77.107.***
    Astfel de case sunt peste tot in oras, nu numai in zona pietei din Basarabiei. Iar la tarabele pietei din Micro 17 gasesti mare parte din produsele comercializate acum din portbagaj. Pacat ca au desfiintat spatiul amenajat in piata Basarabiei.Traiasca targurile organizate saptamanal de primarie.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.