MApN confirmă că bucăți dintr-o dronă rusească au căzut în Tulcea

MApN confirmă că bucăți dintr-o dronă rusească au căzut în Tulcea
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat că bucăți dintr-o dronă rusească au căzut pe teritoriul țării noastre, potrivit Antena 3 CNN.

Președintele Klaus Iohannis a declarat cu o zi în urmă că nu a existat „nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv” care să fi ajuns în România în urma atacului lansat de ruși luni asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

Analiștii de la GeoConfirmed, care se ocupă de geolocalizarea imaginilor care au legătură cu războiul din Ucraina, au spus marți seară că o dronă rusească a căzut luni pe teritoriul țării noastre, confirmând informațiile Ucrainei, în timp ce oficialii români le-au negat vehement.

Mai multe bucăți dintr-o drona rusească folosită în atacul din noaptea de duminică spre luni au fost găsite pe teritoriul României, în zona localităţii Plauru din județul Tulcea. Ministrul Apărării a ajuns miercuri în Plauru, județul Tulcea, pentru a cerceta dacă există semne că vehiculul fără pilot a ajuns pe teritoriul țării.

„S-a văzut că într-un interval destul de redus temporar a fost o serie de atacuri, motiv pentru care cred că este important să întărim și noi măsurile de vigilență. Vom avea mai multe puncte de observație”, a spus Angel Tîlvăr, ministru al Apărării Naționale din România, la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă au fost găsite bucăți din dronă, ministrul a confirmat.

„Da, în această zonă pentru că am acoperit o zonă foarte mare, incusiv zona despre care au fost discuții în spațiul public și confirm că în această zonă s-au găsit bucăți din aceasă dronă”, a spus Angel Tîlvăr.

Bucățile au fost ridicate și vor fi expertizate.

Citit 1469 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2024 20:18

5 comentarii

  • postat de Adrian
    Miercuri, 06 Septembrie 2023 23:15
    89.39.81.***
    La lupta vitejii mei ca e plin internetul de voinici care vor sa se lupte cu rusii eu zic sa nu mai amanăm...
    0
    0
  • postat de Sa moara si capra vecinului ...slava coruptiei si mafiei de la kiev
    Miercuri, 06 Septembrie 2023 18:53
    108.245.201.***
    ucraina deja a declarat prin seful securitatii ca a inceput al 3-lea razboi mondial , se poate citi in ziarele internationale . Vor face tot posibilul sa ne bage in razboi pe noi si alte tari din nato . Sunt de o perversitate incredibila . Multi nu vad realitatea dat in curand veti fi mobilizati .
    0
    0
  • postat de caraliu
    Miercuri, 06 Septembrie 2023 17:09
    178.138.98.***
    nu e adevărat.e vorba despre bucăți de tablă adunate pentru a fi predate la fier vechi de bogătașii din Plauru.:)))
    0
    0
  • postat de Mario
    Miercuri, 06 Septembrie 2023 17:06
    109.166.134.***
    Bosorogul ăsta,n ar tb să dezinformeze opinia publică și să facă jocul murdar al ucrainenilor,care vor prin tot felul de mijloace mizere,să ne bage în conflict cu rușii,ar tb să ne vedem de treaba noastră,ptr că nimeni din țara asta nu vrea să intram într o horă, care nu I a noastră...
    0
    0
  • postat de Deficiență de colaborare între MAI-Poliția de Frontieră și MApN, de când Trupele de Grăniceri au trecut de la MApN, la MAI.
    Miercuri, 06 Septembrie 2023 15:11
    109.166.130.***
    MApN, nu are treabă cu frontiera, ci Poliția de Frontieră a MAI, înlocuitor a fostelor trupe de grăniceri , Poliția de frontieră fiind obligată să observe și să raporteze toate acțiunile de pe frontieră, pe apă, uscat sau aer la Pichet, atât pe stațiile radio portabile, cât și prin raport scris
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.