Portul Constanța, paradisul traficanților de droguri

Portul Constanța, paradisul traficanților de droguri
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Lupta cu drogurile pare pierdută în portul Constanța, unul dintre cele mai mari din Europa de Est. În ultimii doi ani, polițiștii și vameșii nu au găsit nici măcar un gram de stupefiante, arată datele Poliției Române, solicitate de G4Media. Situația este cu atât mai gravă, cu cât în port nu există scannere, iar angajații sunt atât de puțini încât se rezumă doar la verificarea documentelor.

"Azi, în Portul Constanța, orice persoană poate să intre sau să iasă fără să fie întrebată de sănătate. Dacă un marinar de pe o navă care intră în România vrea să aducă 2 kg de cocaină poate să le aducă fără niciun fel de problemă și să iasă cu ele din port să le vândă la primul comerciant din Constanța", a declarat, pentru Digi24, Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol.

Acesta a precizat că ultimele capturi au fost realizate pe baza unor informații obținute de alte agenții europene, care luptă împotriva traficului de droguri, iar autoritățile din România nu au niciun fel de capacitate, nici tehnică, nici operativă, de a putea depista drogurile care intră în țara noastră.

Citit 642 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2024 20:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.