Directorii de licee răspund acuzațiilor privind întreținerea toaletelor

Directorii de licee răspund acuzațiilor privind întreținerea toaletelor
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Articolul publicat de "Viața liberă" în ziua de 16 septembrie, în care se făcea referire la faptul că mai multe unități de învățământ din oraș au început școala fără a dota băile elevilor cu produse de igienă, a stârnit reacții la nivelul conducerii unităților de învățământ menționate în articol.

Precizăm că este vorba despre Colegiul Național „Mihail Kogălniceanu” (CNMK), Liceul Teoretic „Emil Racoviță” și Colegiul Național „Al.I. Cuza” Galați. Directorii liceelor de top din oraș neagă acuzațiile făcute și spun că în fiecare dimineață toaletele au hârtie, săpun și prosoape de hârtie, dar că acestea sunt folosite necorespunzător de către elevi, care se distrează, jucându-se cu hârtia igienică în pauze.

„Dimineața, la prima oră, se pune săpun, hârtie igienică și șervete de hârtie. Încercăm să asigurăm condiții, dar acestea nu sunt neapărat apreciate de elevi. Pozele au fost făcute în zile consecutive, trimise profesorilor diriginți, cu scopul de a-i informa atât pe elevi, cât și pe părinți. Nu a vorbit nimeni cu conducerea școlii pentru a se arăta nemulțumiți, nu aveau motive. Nu este o onoare pentru noi să fim enumerați în lista unităților care nu oferă condiții”, ne-a spus prof. Mădălina Popescu, directoarea de la CNMK.

Și profesoara Delia Humelnicu, directoarea Liceului Teoretic „Emil Racoviță”, a explicat cum stau lucrurile în unitatea de învățământ pe care o conduce. „Personal, după ce am citit articolul, am verificat sâmbătă, 16 septembrie, toaletele din școală și erau curate, având hârtie igienică, săpun și prosoape de hârtie. În septembrie, la început de an școlar, s-au achiziționat materiale de curățenie, deci nu poate fi invocată lipsa fondurilor și nici nu au venit la mine părinții să se «plângă» de lipsa acestora. În perioada 11-15 septembrie, elevii Liceului Teoretic «Emil Racoviță» au desfășurat activități specifice săptămânii «Școala altfel», multe dintre acestea având loc în afara școlii. Articolul publicat nu a evidențiat realitatea din școala noastră și a durut, pentru că toți angajații fac eforturi să asigure un mediu curat și prietenos elevilor, cărora nu le cerem decât să considere școala o «a doua casă» și să se comporte ca atare”, a mai spus prof. Humelnicu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Galați, prof. Adrian Silivestru, susține că la nivelul fiecărei unități de învățământ curățenia și asigurarea produselor de igienă reprezintă o prioritate pentru fiecare director în parte și că în toate școlile și grădinițele băile sunt dotate corespunzător.

Citit 3110 ori Ultima modificare Marți, 19 Septembrie 2023 21:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.