Bilanțul controalelor la toate fast-foodurile din Shopping City (FOTO)

Bilanțul controalelor la toate fast-foodurile din Shopping City (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați a făcut public bilanțul controalelor pe care le-a făcut la toate unitățile de tip fast-food din mallul Shopping City

Acțiunile de control au avut loc între 19 septembrie și 5 octombrie, soldându-se cu următoarele sancțiuni: 17 amenzi contravenționale, în valoare de 108.000 de lei, cinci avertismente și oprirea definitivă de la utilizarea în prepararea hranei a produselor alimentare neconforme, în valoare de 2.500 de lei.

Potrivit comunicatului CJPC Galați, abaterile constatate în timpul controalelor au fost: condiții de păstrare a produselor alimentare cu frigidere murdare, ventilatoare pline de praf, rafturi cu zone ruginite, gheață în exces; neasigurarea temperaturii de depozitare înscrise de producător pe etichetele materiilor prime; utilizarea unor materii prime fără elemente de identificare şi caracterizare sau cu schimbarea stării termice; neafișarea informațiilor privind substanțele alergene conținute în produsele preparate, valorile nutriționale, precum și a faptului că unele ingrediente sunt recepționate congelate.

Au fost verificate următoarele fast-fooduri: US Food Network SA (KFC), American Restaurant System SA (Pizza Hut), Cartofisseria SA, Lexanca Food SRL (Spartan), Esushi Team SRL, Ari Food Estate SRL (Salad Box), MDS Invest Trading (Noodlz), Rex Concepts BK Romania SRL (Burger King), dar și Mesopotamia și Dabo, ultimele două fiind redeschise de comisarii CJPC Galați.

Galerie de imagini

Citit 1889 ori Ultima modificare Joi, 12 Octombrie 2023 20:41

1 comentariu

  • postat de inspectia alimentara
    Joi, 12 Octombrie 2023 21:47
    89.137.30.***
    Deci lumea de ani de zile manca de la imputeniile alea si noi nu stiam! Acolo mananca in special copiii, adolescentii , cei care au venituri mai mici . Mananci acolo si te imblonavesti acasa. Iarna unde credeti ca vin toti gandacii si soarecii la caldura?! Acolo...simt miros de mancare si patrund!
    2
    7

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.