Clădire veche de 120 de ani de pe strada Eroilor, reabilitată

Clădire veche de 120 de ani de pe strada Eroilor, reabilitată
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Biroul de presă al Consiliului Județean Galați informează că au fost începute lucrările de consolidare și reabilitare a clădirii de pe strada Eroilor nr. 13 A, veche de peste un secol. Investiția este realizată cu fonduri obținute prin PNRR.

„Este o clădire construită în urmă cu 120 de ani și care face parte din ansamblul urban de pe strada Eroilor. Este o clădire care amintește de Galațiul de altădată și pe care o vom consolida, reabilita și eficientiza energetic, cu ajutorul fondurilor atrase din PNRR. Se va interveni inclusiv la partea de climatizare și iluminat, urmând să fie montate sisteme de management energetic, automatizare și control, precum și dispozitive inteligente de umbrire pentru sezonul cald, astfel încât să reducem cât mai mult consumul de energie și implicit costurile de funcționare. Mai mult, vor fi montate și sisteme de producere a energiei din surse regenerabile”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În momentul de față, clădirea din Eroilor 13 A găzduiește Direcția de programe a Consiliului Județean. În anii ’90, aici era sediul Fundației pentru Promovarea Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii (FPIPMM), structură a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Galați.

În perioada următoare, vor începe lucrările de reabilitare și modernizare și la clădirea de pe strada Eroilor nr.16. Este o altă clădire cu rol administrativ care aparține de CJ și în care își au sediul Direcția economică, cea juridică și Departamentul IT ale instituției.

Citit 1812 ori Ultima modificare Vineri, 20 Octombrie 2023 16:55

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.