Echipa de robotică de la CNVA, la conferința națională de la Alba Iulia

Echipa de robotică de la CNVA, la conferința națională de la Alba Iulia
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

O altfel de performanță pentru elevii Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Galați. Membrii clubului de robotică ByteForce au avut parte de o experiență unică, după ce în perioada 26-30 octombrie au participat la o conferință națională de robotică, la Alba Iulia.

Deși, pentru ei, spiritul de competiție, locurile fruntașe pe podiumuri și munca susținută la crearea roboților reprezintă devizele după care se ghidează zilnic, acum membrii echipei CNVA Galați a avut parte de o instruire suplimentară, în sensul că, la Alba Iulia, organizatorii au adus experți în domeniul roboticii care le-au vorbit tinerilor gălățeni despre cum se creează un robot, dar au avut parte și de schimburi de experiență cu echipe mondiale cu care au făcut diverse activități educative.

„Pentru noi, membrii echipei de robotică de la CNVA, a fost o experiență plăcută pentru că am întâlnit speakeri (persoane foarte experimentate în domeniul roboticii) care ne-au zis multe lucruri interesante. Am și relaționat cu diverse echipe de robotică din lume, de la care am învățat destul de multe lucruri. Pentru noi a fost o călătorie încununată de succes și învățăminte”, ne-a declarat Andrei Maftei, elev în clasa a XII-a la colegiul din Galați și coordonatorul echipei ByteForce. În călătoria lor, cei 13 elevi ai colegiului, au fost însoțiți de Veronica Grigore, profesor de matematică la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați.

După experiența de la Alba Iulia, liceenii s-au apucat din nou de treabă. „Imediat vor începe concursurile la care vom participa cu robotul nostru, așa că acum lucrăm la el. Robotul va fi supus unor probe, cum ar fi să adune pixeli pe care să-i pună pe o tablă pentru a realiza diverse figuri mozaic. Dar cea mai grea probă va fi ca acesta să-și susțină propria greutate. Am făcut deja proiectarea lui și acum lucrăm la asamblarea pieselor”, ne-a mai spus Andrei Maftei. Acesta susține că pe noul lor prieten îl va chema Dobrin, în memoria unuia dintre sponsorii care a susținut echipa ByteForce și care a decedat anul acesta. 

ByteForce este o echipă de liceeni inimoși, din clasele IX-XII de la CNVA. Celor 15 membri ai echipei li s-au alăturat și 20 de voluntari care sunt pasionați de robotică și de roboți. Pentru că Andrei Maftei va susține anul acesta bacalaureatul și va alege să urmeze o facultate de robotică, liceanul le-a transmis și un îndemn colegilor săi de clasa a VIII-a: „Să vină cu încredere la CNVA. Aici, pe lângă clubul de robotică, poți fi membru și al unui club de sport sau ceva care are legătură cu domeniul economic. Oricum ar fi, la CNVA  găsești performanță și susținere din partea tuturor profesorilor”.

Citit 1458 ori Ultima modificare Marți, 31 Octombrie 2023 19:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.