Sărbătoarea recoltei, bucurie și caritate la Grădinița „Arlechino” (FOTO)

Sărbătoarea recoltei, bucurie și caritate la Grădinița „Arlechino” (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Copii, părinți, bunici, vecini din cartierul Micro 39 s-au bucurat recent, în curtea Grădiniței cu Program Prelungit ”Arlechino”, de o sărbătoare a recoltei, un moment numai bun de a cinsti tradițiile românești și a se bucura împreună de belșugul specific sezonului.

Plini de voie bună, îmbrăcați în costume populare, copiii au venit dis-de-dimineață să își așeze „tarabele” cu produse realizate împreună cu părinții, în cadrul proiectului „Tradiții și obiceiuri pe meleaguri românești – Trăiește sănătos, mănâncă românește!”. 

După cum am aflat de la directoarea grădiniței, prof. pt. înv. preșcolar Carmen Chiurtu, copiii s-au bucurat mult, cei din grupele mai mari știind cum se desfășoară lucrurile, fiindcă proiectul se află la cea de-a șasea ediție. Educatorii își propun să le transmită copiilor tradițiile moștenite din moși-strămoși, pentru a le sădi în inimi dragostea pentru frumos și autentic, mai ales în contextul socio-cultural actual, când influențele dinspre alte culturi sunt mai mari. 

Un alt obiectiv al proiectului este acela de a dezvolta la copii dorința de a ajuta, empatia și de a demonstra că lucrurile frumoase se fac doar de oameni dedicați.

Și în acest an, gazdele și-au întâmpinat oaspeții cu pâine și sare, iar muzica populară, momentele artistice susținute de copiii grădiniței și de invitații lor, dovlecii, florile, conservele, fructele și legumele au contribuit la realizarea cadrului perfect pentru o zi însorită, în care poți petrece timp de calitate alături de oameni dragi.

Grădinița „Arlechino” le mulțumește tuturor celor care i-au vizitat, partenerilor, invitaților și celor care i-au susținut pentru a transforma această sărbătoare într-o bucurie și pentru cei mai puțin norocoși. Le-au fost alături Inspectoratul Școlar Județean Galați, Biserica „Sf. Ioan Hozevitul”, Ansamblul folcloric ”Doinița Covurluiului”, Atelierul de creație ”Acces Vizual Art”, grădinițele cu program prelungit ”Otilia Cazimir”, ”Tedi”, ”Motanul Încălțat”, ”Elena Doamna”, ”Mugurel”, nr. 9, 30, 36 și 47, Grădinița cu Program Normal Nr. 1 din Smulți, precum și școlile gimnaziale nr. 33 și 18 din Galați. 

Citit 1097 ori Ultima modificare Marți, 31 Octombrie 2023 19:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.