22,6 milioane de euro pentru microîntreprinderile din Galați

22,6 milioane de euro pentru microîntreprinderile din Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Microîntreprinderile din județul Galați vor avea la dispoziție, prin intermediul Programului Tranziție Justă (PTJ), aproape 22,6 milioane de euro pentru dezvoltarea afacerilor și înființarea de noi locuri de muncă, potrivit informațiilor furnizate de gălățeanca Andreea Anamaria Naggar, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Accesarea fondurilor destinate microîntreprinderilor va avea la bază Ghidul Solicitantului "Dezvoltarea întreprinderilor și antreprenoriatului" - Componenta "Sprijin pentru creșterea durabilă a microîntreprinderilor și crearea de locuri de muncă", din cadrul Programului Tranziție Justă 2021-2027, document aflat până pe 21 noiembrie în dezbatere publică.

Prin proiectele finanțate din Programul Tranziție Justă, microîntreprinderile din Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș vor putea beneficia de finanțări nerambursabile de minimum 50.000 de euro și maximum 200.000 de euro, respectiv, 100.000 de euro pentru întreprinderile care activează și în domeniul transporturilor de mărfuri în contul terților sau contra cost, pe întreprinderea unică.

Ghidul prezentat de Autoritatea de Management, din cadrul MIPE, facilitează accesul microîntreprinderilor la un buget total de 205 milioane de euro, din care alocația la nivelul județului Galați este de 22.569.050 de euro.

"Prin Programul Tranziție Justă putem atrage investiții în dezvoltarea mediului de afaceri și a mediului antreprenorial, cu scopul creării de noi locuri de muncă și reconversiei economice a județului spre o economie cu emisii reduse de CO2, putem sprijini activitatea de calificare/ recalificare și menținere a forței de muncă înalt calificată în județ și nu în ultimul rând putem realiza investiții pentru reducerea sărăciei energetice, pentru crearea de capacități de producție de energie pentru consum propriu al UAT, pentru mobilitate urbană verde", a declarat Andreea Anamaria Naggar.

Aceasta a precizat că finanțarea este deschisă microîntreprinderilor care doresc să inițieze proiecte legate de dezvoltarea activității economice prin construcția de spații noi de producție/ servicii, extinderea spațiilor de producție existente și/sau dotarea acestora cu active corporale și/sau necorporale, precum și alte activități care susțin dezvoltarea economică a microîntreprinderii și care conduc la crearea și menținerea de locuri de muncă sustenabile din punct de vedere al mediului, în special pentru persoanele afectate de procesul de tranziție la neutralitatea climatică la nivelul teritoriului, precum și pentru cele care se încadrează în categoria lucrătorilor defavorizați, a celor extrem de defavorizați și a lucrătorilor cu handicap.

"Ghidul solicitantului a fost întocmit conform nevoilor identificate la nivel local, în cele șase județe vizate, printre care și Galați. Întâlnirile pe care le-am avut cu grupurile teritoriale au contribuit în mod considerabil la elaborarea cât mai concretă și bine definită a acestuia, instrument esențial în promovarea dezvoltării durabile și în facilitarea tranziției juste a celor șase județe, cu un accent pe susținerea sectorului de afaceri la nivel local", a precizat Andreea Anamaria Naggar.

Ghidul Solicitantului, precum și toate detaliile privind schema de ajutor pentru microîntreprinderi pot fi consultate la adresa https://mfe.gov.ro/pt-21-27/. Eventualele propuneri sau observațiile le puteți transmite la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Citit 1111 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Noiembrie 2023 21:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.