Trei studenţi ai Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi vor efectua o mobilitate la o universitate din Polonia

Trei studenţi ai Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi vor efectua o mobilitate la o universitate din Polonia
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Trei studenţi de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi vor efectua, în perioada 16-18 noiembrie, o mobilitate în Polonia, la Universitatea pentru Știinţele Vieţii din Varșovia (WULS-SGGW). Mobilitatea este organizată în cadrul proiectului Internaţionalizare prin educaţie şi cercetare la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi – IDEI (UGAL), proiect finanţat prin Fondul de Dezvoltare Instituţională (FDI 2023). Scopul acestei mobilităţi este ca studenţii să realizeze schimburi de bune practici în domeniul internaţionalizării, să prezinte universitatea gălăţeană și programele de studii care pot fi accesate de studenţii internaţionali, dar și pentru a pune bazele unor colaborări viitoare cu cadrele didactice de la Universitatea pentru Știinţele Vieţii, în cadrul unor proiecte de mobilităţi Erasmus.

Selecţia studenţilor a fost realizată printr-o competiţie deschisă la care au putut participa toţi studenţii universităţii. Singura condiţie de eligibilitate impusă a fost ca, după efectuarea vizitei în Polonia, studenţii să identifice şi să aplice pentru o mobilitate, prin proiectele Erasmus, la universitatea gazdă.

În total, au fost disponibile trei locuri pe universitate, studenţii care s-au clasat pe primele poziţii în funcţie de punctajele primite fiind: Ţiuleanu Daniela, Glugă Iulia Ştefania şi Stănică Alexandra Daniela. Alături de cei trei studenţi, se va deplasa la Universitatea din Varşovia un cadru didactic care are rolul de mentor pe durata deplasării, prof. dr. ing. Daniela Borda, care ocupă, în cadrul proiectului, funcţia de expert mobilităţi internaţionale şi relaţia cu studenţii.

Pe durata întregii deplasări, gazdă din partea Universităţii din Varşovia va fi prof. Katarzyna Samborska de la Universitatea pentru Știinţele Vieţii, Institutul pentru Știinţa Alimentelor. Programul vizitei a fost pregătit de gazde şi va fi, ca şi anul trecut, unul diversificat. Astfel, studenţii vor participa la întâlniri cu reprezentanţi ai conducerii WULS-SGGW, cu responsabilii pentru studenţii incoming, vor vizita laboratoare didactice și de cercetare şi spaţiile sociale (cămine, biblioteca etc.) şi vor participa la lecţii demonstrative alături de studenţii polonezi.

Proiectul Internaționalizare prin educație și cercetare la Universitatea „Dunărea de Jos din Galați” - IDEI (UGAL)23 - cod CNFIS-FDI-2023-F-0486 - este finanțat prin Fondul de Dezvoltare Instituțională (FDI 2023) și se desfășoară în intervalul aprilie-decembrie 2023. Obiectivul principal al acestuia constă în promovarea internaţională a instituţiei, îmbunătăţirea calităţii programelor educaționale prin internationalizarea curriculei, precum și creşterea reputaţiei şi a vizibilităţii UDJG din perspectiva apartenenţei la consorţiile universitare internaţionale, sporirea portofoliului instituţiei prin stimularea şi susţinerea mobilităţii studenţilor şi cadrelor didactice, precum și realizarea unei contribuţii semnificative asupra inserției studenţilor universităţii in mediul academic international.

 

(P)

Citit 2582 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Noiembrie 2023 15:05