Regenerarea urbană, în viziunea elevilor

Regenerarea urbană, în viziunea elevilor
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

După "Urban decay" ("Decădere urbană") e firesc să urmeze "Urban regeneration" ("Regenerarea urbană")! Dar nu așa cum se profilează în Galați - prin betonare și lucrări de calitate îndoielnică - ci așa cum o văd elevii. Adolescenții și-au pus în valoare creativitatea, venind cu soluții de regenerare a clădirilor și zonelor degradate din oraș.

O expoziție de desene, machete și reconstituiri digitale, reprezentând viziunea tinerilor în legătură cu regenerarea, sustenabilitatea și viitorul orașului Galați va putea fi admirată la Casa Corpului Didactic, din strada Gării nr. 35. "Punem în valoare creativitatea și ingeniozitatea elevilor din cinci unități școlare, prin organizarea expoziției «Urban regeneration»", anunță Asociația "Galați, orașul meu". Vernisajul expoziției se va desfășura pe 28 noiembrie 2023, la ora 11,00.

"Urban regeneration" este partea a doua a proiectului de urbanism "Urban decay", organizat anul trecut. Evenimentul este organizat de Asociația "Galați, orașul meu", în colaborare cu Liceul "Emil Racoviță", Centrul Județean de Excelență Galați, Liceul "Sfânta Maria", Școala Gimnazială "Dan Barbilian", Școala Gimnazială "Mihail Sadoveanu" și Casa Corpului Didactic. Concret, elevii propun soluții de regenerare urbană a clădirilor și zonelor din oraș degradate, identificate și prezentate în cadrul primei părți a proiectului.

"Vă așteptăm să vedeți viziunea tinerilor în legătură cu reabilitarea, sustenabilitatea și viitorul orașului. Intrarea este liberă", anunță organizatorii.

Citit 938 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Noiembrie 2023 11:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.