A doua zi de proteste la Direcția Județeană de Statistică

A doua zi de proteste la Direcția Județeană de Statistică
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Salariații Direcției Județene de Statistică (DJS) Galați au ieșit din nou la protest, vineri, pentru a doua zi consecutiv, cerând guvernanților o salarizare echitabilă la nivelul întregului Institut Național de Statistică, pe principiul muncă egală = salarii egale. Între orele 11.00 și 12.00, statisticienii gălățeni au stat în fața sediului DJS din str. Nicolae Bălcescu, fiecare purtând pancarte pe care se putea citi, de exemplu, "Respectați ce v-ați asumat!", "Nu se mai poate așa!", "Respect pentru statisticieni!".

Conform liderului sindical Cristina Iordache (Cartel Alfa), protestele salariaților din Statistică vor continua în fiecare din zilele lucrătoare următoare, până la soluționarea favorabilă a revendicărilor. "Având în vedere că nu am fost contactați de către factorii decidenți în urma protestului de joi, am hotărât vineri, 24 noiembrie, să continuăm forma de protest până când problemele noastre vor fi soluționate.

Vineri, simultan, de la ora 11.00, am intrat în protest toate direcțiile din țară, inclusiv sediul central. Solicităm revendicarea unui memorandum deja asumat de către Guvernul României în anul 2022. Dorim respectarea principiului «Pentru muncă egală - plată egală». Vom continua protestele pe perioadă nedeterminată până la soluționarea problemelor", ne-a declarat Cristina Iordache.

Citit 893 ori Ultima modificare Vineri, 24 Noiembrie 2023 20:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.