De zece zile, angajații DSP Galați își strigă nemulțumirile în stradă

De zece zile, angajații DSP Galați își strigă nemulțumirile în stradă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Președintele executiv al Sindicatului Național "Forța legii", Marius Sepi, a declarat că protestele angajaților din direcţiile de sănătate publică (DSP) vor continua. Salariaţii din toată ţara, inclusiv cei de la DSP Galaţi, protestează deja de zece zile și spun că nu vor să cedeze până când revendicările lor nu vor fi soluționate favorabil.

Marți, 28 noiembrie, la ora 10.00, liderii de sindicat s-au întâlnit din nou cu reprezentanții Ministerului Sănătății, însă negocierile au eșuat şi de această dată. "Respingem ferm raportul de 85%, propus între salarizarea celor din direcțiile de sănătate publică și Ministerul Sănătății.

Lucrătorii din DSP-uri nu acceptă umilința de a fi salarizați inferior față de colegii lor din instituții similare, medici, asistenți medicali și toate celelalte categorii de personal, funcționari publici sau personal contractual. Salariații din casele judeţene de asigurări de sănătate vor avea același nivel salarial cu salariații Casei Naţionale şi e normal să fie așa. Iar salariații din DSP-uri, care fac efectiv munca și reforma în domeniul sănătății, de ce trebuie să aibă procentaj din salariul de la nivel central? Oamenii vor salarii egale, așa cum a fost dintotdeauna. Rugăm seriozitate, domnilor guvernanți!", ne-a spus Marius Sepi, președintele executiv al Sindicatului Național "Forța Legii".

Citit 917 ori Ultima modificare Marți, 28 Noiembrie 2023 21:13

2 comentarii

  • postat de Adrian
    Miercuri, 29 Noiembrie 2023 13:58
    128.127.117.***
    E bugetar care sa nu fi primit majorari salariale anul asta in timp ce la privat se maresc taxe?
    0
    1
  • postat de un cetatean
    Miercuri, 29 Noiembrie 2023 10:32
    84.232.169.***
    dupa republica de la Ploiesti, in ultimii 30 de ani avem si republica de la Bucuresti, in care Bucurestiul e stat in stat si fac doar ce vor iei in dispretul restului tarii ...
    1
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.