Grevă de o zi la Statistică

Grevă de o zi la Statistică
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Activitatea din cadrul Direcției Județene de Statistică (DJS) Galați a fost blocată complet, luni, 11 decembrie, pe toată durata programului de lucru, în cadrul unei greve de o zi, la care au recurs circa 1.000 de salariați din aproape toate direcțiile județene din țară. Salariații din Statistică au ca principală revendicare egalizarea salariilor din teritoriu cu cele de la Centru, astfel încât, la funcții egale, salariile să fie egale.

"Frustrarea este maximă", ne-au spus salariați din DJS Galați, menționând că greva de o zi din 11 decembrie este doar un avertisment adresat decidenților politici, în contextul alegerilor de anul viitor, când Institutul Național de Statistică va avea un rol determinant.

"Și-au declarat și asumat prin semnătură intenția de a nu-și îndeplini sarcinile de serviciu pentru o zi aproximativ 900 de persoane, în semn de protest față de nepunerea în aplicare a Memorandumului privind salarizarea în sistemul statistic. Precizăm că blocarea activității pentru cel puțin o zi este rezultatul ignorării de către decidenții politici a semnalelor trase de statisticieni în ultimii ani și reprezintă doar un avertisment al salariaților în contextul anului electoral 2024, când, fără aportul decisiv al INS, alegerile nu pot fi organizate. Sindicatul din Institutul Național de Statistică București (SINSB) își declară suportul total pentru orice manifestare a nemulțumirilor salariaților", se arată într-un comunicat remis de sindicaliștii din DJS Galați.

Citit 515 ori Ultima modificare Luni, 11 Decembrie 2023 14:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.