Cele mai frumoase colinde românești

Cele mai frumoase colinde românești
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar românii abia așteaptă să asculte colindele de Crăciun, cântece tradiționale care ne aduc în fiecare an magia sărbătorilor în case și întregesc cadrul de poveste al acestei perioade.

Sunt adesea interpretate în timpul perioadei de iarnă și au teme care celebrează nașterea lui Iisus Hristos, care aduc urări de bine și de bucurie și care adună familia într-un cadru de sărbătoare, aproape de bradul împodobit și preparatele delicioase de sărbători.

Colindele au rolul de a emoționa, multe dintre ele aducându-ne aminte de minunata perioadă a copilăriei. Iată o selecţie a celor mai frumoase colinde pe care trebuie să le asculți în iarna anului 2023: Horia Brenciu - "Noapte de Crăciun", Paula Seling - "Colindăm iarna" şi "Florile dalbe", Ștefan Bănică Jr - "O, brad frumos", Fuego - "Steaua sus răsare", Paula Hrişcu - "Iisus în casa noastră", Ștefan Hrușcă - "Cerul și pământul" şi "Deschide uşa, creştine!", Andra - "Moș Crăciun cu plete dalbe" şi "Sus la poarta raiului", Corul "Madrigal" - "Iată vin colindători", Victor Socaciu - "Cerul și pământul".

Citit 910 ori Ultima modificare Luni, 18 Decembrie 2023 14:28

1 comentariu

  • postat de magis
    Luni, 18 Decembrie 2023 14:38
    89.121.200.***
    Pot sa o adaug pe Narcisa Suciu, cu albumul ei din 1999 “Colinde și cântece de Crăciun”? Pe Anca Parghel?
    1
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.