George Stângă: „Punctele Gastronomice Locale - O Lege Pentru Păstrarea și Promovarea Tradițiilor Culinare Românești"

George Stângă: „Punctele Gastronomice Locale - O Lege Pentru Păstrarea și Promovarea Tradițiilor Culinare Românești"
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Președintele PNL Galați, deputatul George Stângă, a anunțat că Parlamentul a adoptat recent Legea pentru înființarea și funcționarea Punctelor Gastronomice Locale. Proiectul, care a primit susținere unanimă în plenul Camerei Deputaților, marchează un pas important către punerea în valoare a resurselor naturale, meșteșugurilor și bucătăriei tradiționale autentice românești, a mai arătat George Stângă.

„Un proiect printre inițiatorii căruia mă aflu, a fost votat în unanimitate în plenul Camerei Deputaților, cameră decizională. Suntem moștenitorii unor bogății impresionante de resurse naturale, meșteșuguri și mâncare tradițională autentică. Acestea nu numai că trebuie promovate și protejate, ci transmise tinerelor generații care le vor prelua și perpetua", a spus liderul PNL Galați.

George Stângă a subliniat că „Punctele Gastronomice Locale reprezintă soluția pentru punerea în valoare a producției primare rurale, în special în gospodăria țărănească". 

„În ultimul timp, din ce în ce mai mulți gospodari își oferă serviciile culinare turiștilor care vin în zonele unde aceștia trăiesc, oferindu-le bucate tradiționale și mâncare făcută în casă, atât de apreciată nu numai de noi românii cât și de cei care le trec pragul. Acestea vor deschide noi oportunități de piață pentru fermieri prin promovarea și vânzarea atât a produselor realizate în gospodăriile proprii cât și a celor artizanale", a precizat președintele PNL Galați.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(P)
Citit 691 ori Ultima modificare Duminică, 24 Decembrie 2023 15:32