Şef nou la Parchetul Curții de Apel Galați

Şef nou la Parchetul Curții de Apel Galați
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Cel care va ocupa, începând din prima zi a anului viitor, funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, va fi procurorul Florin Oancea, care a condus, în ultimii ani, structura asimilată Tribunalului Galați. În vârstă de 44 de ani, Florin Oancea a câștigat concursul organizat în toamna acestui an, rezultatele finale fiind făcute publice în urmă cu câteva zile.

Promovarea la Parchetul Curții a procurorului criminalist vine după pensionarea fostului "general", procurorul Virgil Luparu, și după ce funcția a fost ocupată cu delegație de procurorul Ionel Gâlcă. Ascensiunea lui Oancea la conducerea parchetului care are în subordine parchetele din trei județe, respectiv Galați, Brăila și Vrancea, a venit la finele unui concurs la care a avut un singur contracandidat și care a constat în elaborarea și susținerea unui proiect managerial și a unei probe scrise.

Până pe 1 ianuarie, când va prelua oficial noile atribuții, Florin Oancea va trebui să-și desemneze succesorul la conducerea Parchetului de pe lângă Tribunal, funcție ce va fi ocupată prin delegare până la organizarea concursului, în toamna anului 2024.

Citit 2814 ori Ultima modificare Marți, 12 Decembrie 2023 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.