Gălățean reținut pentru fraude în numele unei bănci

Gălățean reținut pentru fraude în numele unei bănci
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Cinci persoane, patru din Baia Mare și una din Galați, sunt suspecte într-un dosar de fraudă informatică, după ce ar fi înșelat mai multe persoane, păcălindu-le să facă plăți online în numele unei unități bancare. Anchetatorii susțin că cei cinci ar fi folosit un portal web, prin care ar fi transmis mesaje în numele unei bănci persoanelor vătămate, care folosiseră această metodă de plată pentru a face cumpărături online.

Escrocii le-ar fi transmis prin mesaje că tranzacția financiară nu s-ar fi realizat, determinându-i astfel pe păgubiți să efectueze mai multe plăți pentru același produs, pe care, ulterior, nu l-ar mai fi primit. Pentru probarea activității celor cinci, ca urmare a sesizărilor primite, la nivelul IPJ Maramureș s-a deschis un dosar penal, în baza căruia s-au făcut patru percheziții la Baia Mare și una la Galați.

"Patru persoane au fost conduse pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș, iar una dintre acestea a fost condusă la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, față de aceasta fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore. În cursul zilei de miercuri, 20 decembrie, a fost luată măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile", au transmis reprezentanții IPJ Galați.

Citit 3663 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Decembrie 2023 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.