Achiziții de echipamente în portul mineralier

Achiziții de echipamente în portul mineralier
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Portul mineralier – Romportmet, care deservește Combinatul Siderurgic Liberty Galați, va beneficia de o finanțare în valoare de peste 10 milioane de lei (aproximativ 2 milioane de euro - n.r.) în cadrul proiectului ”Modernizarea utilajelor de descărcare/încărcare în cadrul Romportmet – Galați”, finanțat din fonduri europene.

Contractul de finanțare a fost semnat, pe 28 decembrie, de Romportmet, în calitate de beneficiar, și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Transport 2021-2027.

Finanțarea a fost câștigată în cadrul apelului „Realizarea de investiții în suprastructura portuară în vederea reducerii blocadei din zona Mării Negre ca urmare a conflictului armat din Ucraina”.

Scopul proiectului este creșterea capacității de operare a produselor în Portul Mineralier Galați prin achiziționarea unor echipamente noi de încărcare, descărcare și manipulare a mărfurilor la cele mai înalte standarde de mediu.

”Prin acest proiect, compania va achiziționa o macara mobilă pe pneuri și două unități de autoîncărcătoare frontale cu cupă pentru încărcarea, descărcarea și manipularea mărfurilor vrac, în special minereuri feroase, metale și produse din metale cu proveniență sau destinație Ucraina, conducând la operarea suplimentară a produselor mineraliere feroase, metal și produse din metal, precum și a altor tipuri de mărfuri vrac, cu excepția mărfurilor care vizează combustibili fosili”, se precizează într-un comunicat de presă al Romportmet.

Romportmet Galați este cel mai mare port fluvio-maritim românesc de la Dunăre.

Citit 2410 ori Ultima modificare Vineri, 05 Ianuarie 2024 11:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.