Record de cereale expediate din Portul Constanța

Record de cereale expediate din Portul Constanța
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Portul Constanţa a stabilit în anul 2023 un nou record în ceea ce priveşte exporturile de cereale, graţie majorării livrărilor de cereale provenite din Ucraina, precum şi proiectelor de îmbunătăţire a infrastructurii finanţate de Uniunea Europeană, au declarat miercuri pentru Reuters reprezentanţi ai autorităţii portuare, citați de Agerpres.

Potrivit surselor, Portul Constanţa a expediat anul trecut o cantitate record de 36 milioane de tone de cereale, în creştere cu 50% comparativ cu 2022, iar cerealele ucrainene au fost responsabile pentru aproximativ 40% din volumul total. Pe parcursul anului trecut, Ucraina a expediat aproximativ 14 milioane de tone de cereale prin Portul Constanţa, în creştere de la o cantitate de 8,6 milioane de tone pe întreg parcursul anului 2022.

Precedentul record privind cantităţile de cereale expediate într-un singur an prin Portul Constanţa este de puţin peste 25 de milioane de tone.

Ucraina este unul dintre cei mai mari exportatori mondiali de cereale, iar portul Constanţa este acum cea mai importantă rută alternativă de export pentru Kiev, în condiţiile în care cerealele ajung în portul românesc cu camioanele, pe calea ferată sau cu barjele pe Dunăre.

Citit 567 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Ianuarie 2024 18:39

2 comentarii

  • postat de Nicusor
    Miercuri, 10 Ianuarie 2024 17:01
    5.13.128.***
    Se vorbeste pe la colturi ca ar face rau, ca ar fi modificate genetic si nu corespund regulilor UE.
    1
    5
  • postat de Nicusor
    Miercuri, 10 Ianuarie 2024 17:01
    5.13.128.***
    Oare cat este pretul la sursa la care adaugam cheltuielile de transport (rutier, feroviar , fluvial) plus fiecare adaos comercial si tot sunt profitabile fata de cele autohtone ???
    0
    4

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.