O funcționară de la Spitalul de Psihiatrie din Galaţi "angaja" pe bandă infirmiere și asistente

O funcționară de la Spitalul de Psihiatrie din Galaţi "angaja" pe bandă infirmiere și asistente
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

O angajată a Spitalului de Psihiatrie din Galați a ajuns în fața instanței sub mai multe acuzații de trafic de influență, după ce anul trecut a fost reținută și plasată în arest la domiciliu ca urmare a mai multor denunțuri care o indicau drept "coruptă". Împotriva femeii existau indicii că ar fi primit sume de bani pentru a facilita ocuparea a 11 posturi în cadrul unității medicale, sub promisiunea că avea influență asupra factorilor decidenți din conducere și comisii.

Faptele de care este acuzată Gicuța Niculescu, funcționară în cadrul Spitalului de Psihiatrie "Elisabeta Doamna" din Galați, s-ar fi petrecut timp de aproape un an, în perioada septembrie 2022 - iulie 2023. În acel interval, unitatea medicală a scos la concurs mai multe posturi vacante, atât în cadrul corpului medical, cât și în aparatul administrativ, prilej de care angajata ar fi profitat, susțin ofițerii Anticorupție, pentru a face rost de bani. Cum? Promițându-le doritoarelor care voiau să ajungă infirmiere, asistente, îngrijitoare sau bucătărese că le va ajuta, în schimbul unor sume care variau în funcție de importanța postului.

"Inculpata, în calitatea sus-menționată, a pretins diferite sume de bani cuprinse între 800 de lei și 6.000 de lei de la un număr de 11 persoane, cărora le-a creat convingerea că are influență pe lângă funcționari ai unității medicale în care își desfășura activitatea, funcționari ce aveau atribuții cu privire la angajarea de personal, promițându-le că-i va determina pe aceștia din urmă să le faciliteze angajarea în diferite posturi vacante existente la nivelul spitalului, respectiv de infirmieră - cinci situații, asistentă medicală - două situații, îngrijitoare - trei situații și bucătăreasă- o situație", au precizat reprezentanții DGA Galați, la finalizarea cercetărilor.

În tot acest timp, promisiunile de angajare îi aduseseră Gicuței Niculescu, susțin polițiștii, 13.200 de lei și 3.800 de euro.

Arestată inițial la domiciliu, judecată în libertate

Ancheta împotriva funcționarei de la Psihiatrie a pornit în toamna anului trecut, odată cu denunțul primit de la o candidată care plătise pentru angajare și care nu primise ce i se promisese, adică postul vizat. Ulterior, alte patru persoane au depus plângeri la DGA împotriva femeii, cercetările extinzându-se astfel pentru trafic de influență în formă continuată.

În baza mărturiilor și a probelor adunate, Gicuța Niculescu a fost reținută, dar nu a ajuns în arestul poliției, Tribunalul hotărând să stea în arest la domiciliu. Asta până zilele trecute, după trimiterea în judecată, când instanța a decis să o elibereze pe funcționară, care a fost plasată sub control judiciar. Ea va trebui însă să stea în continuare la dispoziția organelor de anchetă, care au extins cercetările și cu privire la alte fapte similare, privind alte persoane de la care ar fi luat bani să le angajeze. În aceste cercetări sunt vizate și alte patru persoane suspecte, anchetate acum pentru cumpărare de influență.

Citit 5626 ori Ultima modificare Duminică, 14 Ianuarie 2024 19:19

7 comentarii

  • postat de Iancu Jianul
    Luni, 15 Ianuarie 2024 11:16
    5.13.170.***
    Stati linistiti! Peste tot exista coruptie, dar doar la nivel inalt si doarte inalt! La noi... de la femeia de serviciu din spital in SUS! majoritatea sunt manjiti! Eu nu m-am angajat nici la negru fara relatii sau recomandari! Niciodata! In afara nu conteaza cine esti si ca ai peste 35 de ani!
    1
    7
  • Luni, 15 Ianuarie 2024 06:52
    5.13.131.***
    Fara semnatura sefului nu se face nimic! Deci, “unde-i unul nu-i putere”…
    0
    11
  • postat de Cristi
    Duminică, 14 Ianuarie 2024 17:14
    86.120.239.***
    Nu cred! In Galați așa ceva!? Orașul european numai cu romani mândri și oameni cinstiți?! Nu pot sa cred! La multi ani de închisoare tuturor practicanților!
    0
    12
  • postat de Ghe
    Sâmbătă, 13 Ianuarie 2024 12:39
    5.13.147.***
    Având în vedere unde lucra, exista posibilitatea ca să sufere de vreo boala asociata locului de munca ;)
    8
    16
  • postat de X.
    Sâmbătă, 13 Ianuarie 2024 06:39
    86.124.202.***
    Acum cu aprobarea guvernului,se scot la ,,concurs"mii de posturi în sistemul sanitar. Realizați cata bucurie pe sute de decidenți din comisii,și nu numai.
    0
    44
  • postat de Je
    Sâmbătă, 13 Ianuarie 2024 01:37
    5.13.144.***
    Oau ce informatie ... bagati bine la cap, nu exista angajare la stat in galati fara sa fii pila, relatia sau fara sa dai parandaratul cuiva ... indiferent ca e spital,biserica, cimitir, parcare sau orice alta institutie.
    Intr-o forma sau alta trebuie sa platesti acel loc.
    2
    84
  • postat de marr
    Vineri, 12 Ianuarie 2024 20:03
    86.124.203.***
    Au bubuit cazurile de inselaciune/escrocherie in toata tara .
    Toata lumea cauta sa traga presu' de sub picioru' celuilalt , sa-l Fure . Semne 'bune' anu' are .
    6
    67

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.