Reținuți pentru trafic de droguri de mare risc

Reținuți pentru trafic de droguri de mare risc
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Pe 18 ianuarie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea a patru inculpați (doi fiind membri ai aceleiași familii), cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc, ambele în formă continuată.

Din probele de la dosar rezultă că, din 2021 și până acum, inculpații au deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis și rezină de canabis) către consumatori de pe raza județului Tulcea, cu sume cuprinse între 60 și 200 de lei.

De asemenea, cu diverse ocazii, aceștia au oferit, cu titlu gratuit, țigarete cu canabis, confecționate artizanal.

Cu privire la unul dintre inculpați s-a reținut și faptul că a deținut, fără drept, în scopul comercializării, o cantitate de MDMA (ecstasy), drog de mare risc.

În continuarea cercetărilor, au fost puse în executare 10 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Tulcea, fiind identificate şi ridicate sume de bani în lei, euro şi lire sterline, droguri de risc şi mare risc (haşiş, canabis,  ţigări artizanale conținând canabis și ecstasy sub formă de comprimat), un pistol neletal şi o armă cu aer comprimat cu lunetă, grindere ș.a.

Pe 19 ianuarie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Tulcea a dispus arestarea preventivă a celor patru inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Citit 1280 ori Ultima modificare Duminică, 21 Ianuarie 2024 16:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.