Grupul Damen va construi încă patru feriboturi pentru Canada

Grupul Damen va construi încă patru feriboturi pentru Canada
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Grupul Damen a câștigat un contract pentru construirea a patru feriboturi electrice pentru operatorul canadian BC Ferries. Aceste nave vor fi utilizate pentru servicii pe distanță scurtă în apele de coastă din provincia canadiană British Columbia (BC).

”Această comandă va duce la zece numărul total de feriboturi pe care Damen le-a furnizat BC Ferries în ultimii ani. Cu toate acestea, aceste ultime nave vor fi primele care vor funcționa folosind 100 la sută energie electrică. Navele se vor baza pe modelul Damen RoRo 8117 E3, clasa Island, cu capete duble. Fiecare feribot va fi capabil să transporte până la 47 de vehicule și 390 de pasageri. Pachetele de baterii cu o capacitate de 2.000 de kilowați vor furniza energie electrică pentru motopropulsoare. Reîncărcarea rapidă cu energie electrică regenerabilă va avea loc în timp ce feriboturile debarcă și își îmbarcă pasagerii și vehiculele la fiecare capăt de cursă. Fiecare navă va avea, de asemenea, motoare diesel auxiliare instalate pentru rezervă și redundanță generală. Echipamentele de încărcare de la mal vor fi, de asemenea, furnizate de Damen”, se arată într-un comunicat de presă al Grupului Damen.

„Noile nave electrice hibride vor standardiza și mai mult flota noastră, atât crescând capacitatea, cât și îmbunătățind flexibilitatea noastră de operare a navelor”, a declarat la rândul său Nicolas Jimenez, președinte și CEO al companiei BC Ferries.

Două dintre noile feriboturi vor opera pe ruta dintre Portul Nanaimo şi Insula Gabriola, pe o distanţă de 6,1 km. Celelalte două vor avea o rută şi mai scurtă, între Campell River şi insula Quadra.

Precedenta serie de șase feriboturi construite de Damen pentru BC Ferries s-a făcut în șantierul naval de la Galați. BC Ferries a comunicat că navele vor fi construite tot în România, însă cele două companii nu au precizat dacă, în afară de SN Damen Galați, la acest proiect va contribui în vreun fel și SN Damen Mangalia.

Citit 7230 ori Ultima modificare Marți, 30 Ianuarie 2024 11:07

3 comentarii

  • postat de Ivascu
    Marți, 30 Ianuarie 2024 20:59
    128.127.117.***
    De ce are nevoie Romania de corvete? Ca sa intre "la" apa precum marele crucisator Moskva?
    Ca doar nu doreste sa cucereasca Crimea?
    Doar ca sa mai plateasca cateva pensii speciale dupa 25 de ani?
    Rachetele antinava sunt mai potrivite.
    8
    5
  • postat de Să le facă. ...
    Marți, 30 Ianuarie 2024 06:41
    213.233.85.***
    Dacă mai are cu cine. ...
    3
    13
  • postat de marr
    Luni, 29 Ianuarie 2024 22:30
    86.124.203.***
    Intre timp , dom' Ministru' al Apararii toooot face Vizite , Poze si ...toooot Cauta Solutii ptr Corvete .
    Zic sa incerce si-n Tomberonul de gunoi , poate le gaseste acolo .
    7
    28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.