George Stângă (PNL Galați): Soluții pentru fermierii români!

George Stângă (PNL Galați): Soluții pentru fermierii români!
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
 
Președintele PNL Galați, deputatul George Stângă, a anunțat că reprezentanții PNL din Parlamentul European au transmis președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, printr-o scrisoare semnată de mai mulți europarlamentari importanți, o cerere de sprijin pentru fermierii din România și din Uniunea Europeană, în paralel cu continuarea ajutorului acordat Ucrainei.
În scrisoare, semnată printre alții și de europarlamentarul PNL, Siegfried Muresan, alături de președintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, președintele Comisiei pentru agricultură din Parlament, Norbert Lins, și europarlamentarul Herbert Dorfmann, coordonatorul Grupului PPE pentru agricultură, se subliniază necesitatea de a proteja fermierii și sectorul agroalimentar din Uniunea Europeană.
Liberalizarea comerțului dintre Ucraina și Uniunea Europeană, fără măsuri eficace de protejare a fermierilor, a avut un impact negativ asupra sectorului agroalimentar european se arată în scrisoare. Redirecționarea produselor agroalimentare către UE, în detrimentul țărilor terțe, a creat perturbări semnificative pe piețele europene. Prin urmare, semnatarii scrisorii consideră că situația actuală privind liberalizarea comerțului cu Ucraina trebuie îmbunătățită.
„Așteptăm ca reprezentanții Comisiei Europene să propună soluții alternative. Sprijinirea Ucrainei este importantă pentru Uniunea Europeană și țara noastră, dar acest sprijin trebuie să fie realist și să nu pună în pericol fermierii români și sectorul agroalimentar european. Cererea eurodeputaților PPE de sprijin pentru fermierii din România și din Uniunea Europeană, în paralel cu continuarea ajutorului acordat Ucrainei, reprezintă o preocupare importantă pentru noi", a spus George Stângă.
 
 
(P)
Citit 771 ori Ultima modificare Marți, 30 Ianuarie 2024 10:02