Externalizare de servicii și economii drastice la Tecuci

Externalizare de servicii și economii drastice la Tecuci
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Luni, 12 februarie, Primăria Tecuci a început procedura de externalizare a serviciului de ecarisaj, în cadrul unui program larg de eficientizare economică a administrației. Lucrurile nu se opresc aici, pentru că se dorește externalizarea a cât mai multor servicii. S-au făcut deja consistente reduceri de personal, s-au eliminat din schemă 60 de posturi, aducând bugetului o economie de 700.000 euro anual.

Primarul Costin Lucian Grigore, care provine din mediul privat, aduce lămuriri și despre criteriile de disponibilizare: „Cei care şi-au făcut datoria au rămas. Noi am dat afară oameni care nu-și făceau datoria. Avem Comisie de Disciplină a Muncii și în funcție de raportul ei se ia măsura cuvenită. Am reziliat câteva contracte, alții si-au dat demisia când au văzut că statul la stat nu mai merge. În cadrul acelorași eforturi de rentabilizare, primăria a închis una din cele trei firme aflate în proprietatea ei, pe cea care se ocupa de spațiile verzi. S-au micșorat astfel numărul de contabili, directori, funcționari, ne conformăm astfel OUG 90/27.10.2023, care impune să nu fie mai mult de opt la sută angajați pe funcții de conducere.

E de menționat că prețurile plătite de cetățeni pentru diferite servicii nu au crescut față de cele practicate anul trecut".

Pe plan local ar mai fi nevoie totuși de lucrători pentru spațiile verzi. Salariul oferit nu este atractiv, ci puțin peste minim, în vreme ce la funcționarii publici salariile sunt mai mari.

Citit 1715 ori Ultima modificare Vineri, 16 Februarie 2024 12:52

1 comentariu

  • postat de Ivascu
    Duminică, 18 Februarie 2024 11:30
    128.127.117.***
    La primaria Galati dimpotriva, se "internalizeaza", adica schema de personal se umfla, se aduc pensionari prin sistemul PCR.
    Personalul primariei s-a "umflat" atat de mult, incat primaria a cumparat si fostul sediu al BCR de pe strada Brailei, ca sa aiba unde sai "cazeze".
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.