Membrii unui grup infracțional organizat au ajuns după gratii

Membrii unui grup infracțional organizat au ajuns după gratii
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Pe 15 februarie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism de la Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că, în luna mai 2022, cei doi inculpați, împreună cu un altul (arestat preventiv în luna  noiembrie 2023), au constituit un grup infracțional organizat, având drept scop vânzarea de droguri de risc și mare risc către consumatori de pe raza județului Constanța. La acest grup a aderat un alt membru, care a fost reținut și ulterior arestat preventiv în urma acțiunii din data de 25.11.2023 realizată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism de la Serviciul Teritorial Constanța, care a condus la destructurarea grupului infracțional organizat.

Pe baza probelor administrate s-a stabilit că inculpații au deținut și comercializat, în mod repetat, în municipiul Constanța (inclusiv în cluburi și cu ocazia unor petreceri private) droguri de risc (canabis) și de mare risc (cocaină și ecstasy), atât direct, cât și prin intermediul celorlalți membri al grupului infracțional.

A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile. Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța. Activitatea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării de Jandarmi „Mobile Tomis Constanța”. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Citit 1504 ori Ultima modificare Vineri, 16 Februarie 2024 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.